Etusivu Lifestyle Eväsretki rannalle
Eväsretki Yyteriin

Eväsretki rannalle

by Peggy

Eväsretki rannalle on kesän yksi odotetuimmista päivistä meidän perheessä ja rantapäiviä tuleekin kesän aikana vietettyä aika monta. Viikonloppuna suuntasimme lähirannastamme kauemmas, Yyteriin. Olen niin ihastunut Yyteriin. Yyterin sannoilla voi ihailla upeaa hiekkarantaa silmän kantamattomiin. Kahlata pitkin merta, katsella pikkukalojen uimista varpaiden vierestä ja laskea pikkusimpukoita meren pohjasta. Syödä hiekanjyvillä kyllästettyjä eväitä sekä juosta kuumalla hiekalla jalanpohjat kärvistellen jäätelökiskalle. Kaikki tämä ja paljon enemmän.

Kun lapsena asuin Porissa, en ollut ollenkaan niin innoissani näistä elämyksistä, mitä nyt aikuisena ja ulkopaikkakuntalaisena olen. Kuumana kesäpäivänä Yyteri on kuin aikamatka täydelliseen löhörantaloma idylliin, jos sellaisesta pitää ja jos ei pidä, voi nauttia aurinkovarjon alla vilvoittavasta merituulesta, herkullisista eväistä ja lukea vaikkapa kirjaa.

 

Eväsretki Yyteriin

Eväsretki rannalle

Eväsretken suunnittelu

 

Valmistauduin eväsretkeen ”jo” edellisenä iltana ennen kymmentä, kun tajusin, etteihän meillä ole mitään eväitä reissuun. Lähetin juuri ennen kaupan sulkeutumista Tikrun hakemaan jotain pientä kaupasta ja sitten ei muuta kuin tuumasta toimeen. Eväiden tekeminen venyi lopulta yön tunneille, mutta sainpas eväät tehtyä. Täydellinen riemuvoitto ja kyllä äiti osaa-momentti, ennen kuin laitoin pääni tyynylle ja jäin odottamaan unissani seuraavaa päivää.

Eväskassiin tuli lopulta itse tehtyjä rapsakoita kananugeteita, italialaisia lihapullia, kurkku-minttuleipiä, jonkin sortin pasteijoita, paholaisen hilloa, vesimelonia ja jokseenkin palaneita mustikkamuffineita. Vesipullot laitoin yöksi pakkaseen kylmäkallejen viereen.

Aamulla tuli vielä mieleeni katsellessani + 30ºC asteen lukemaa, että mehän kärvennytään rannalle kuin pahaiset grillimakkarat. Tikru sai taas hypätä autoon ja kurvata ostamaan puna-valkoisen aurinkovarjon, joka maksoi 14,90€. Varjo oli todellakin joka euron arvoinen ja koko perhe mahtui varjon alle suojaan, sitä mukaan kun uinnilta ja muulta puuhalta ehti.

Pakkasin ruoat kylmälaukkuun, johon lisättiin ruokien lisäksi kylmäkallet ja jäätyneet vesipullot. Ruoka ja juomat pysyivät tosi freesinä koko 2 tunnin ajomatkan ja 3 tunnin rannalla olon ajan. Oli aivan ihanaa juoda hiki otsalla kylmää jäähileistä vettä. Ruokien säilytyslämpötila on todella tärkeää kesähelteellä ja jos ei ole mahdollisuutta pitää ruokia kylmässä, kannattaa pakata vain ruokia, joka ei auringosta suutahda ihan heti. Kuten monet hedelmät, kasvikset, keksit ja korput. Nimimerkillä; kokemusta on. Lapsella oli nimittäin tietämättäni suklaapatukka mukanaan. Voitte arvata miten ihanaa se oli sulaneena vaatteissa kiinni ja miltä se näytti takareiden kohdalla. Onneksi pieni sattumus ei menoa haitannut. Aurinkovoiteet iholle ja kesäpäivää viettämään.

Eväsretki rannalle -eväät

 

Eväät maistuvat erityisen hyvältä, kun lähtee piknikille luonnon helmaan. Sormisyötävät ovat näppäriä ja helppoja syötäviä eväsretkellä. Tässä meidän eväsretkelle otetut ja yöllä väsätyt sortit, paitsi luottohilloni, sitä oli jo jääkaapissa onneksi valmiina.

 

 

Eväsretki rannalla oli täynnä riemua ja hiekassa pyörineitä lihapullia. Nyt ei muuta kuin hip hei ja kohti uusia seikkailuita.

 

Aurinkoisia rantapäiviä teille lukijoille toivotellen ♥

-Peggy-

Lue myös nämä

Jätä kommentti