Etusivu Koti ja kattaus Ruokailutilan muutos
Ruokailutilan muutos

Ruokailutilan muutos

by Peggy

Kevätauringon paistaessa ikkunasta sisään, aloin kaipaamaan uudenlaista järjestystä kotiin. Ruokailutilan muutos suunnitelmat olivat pyörineet jo useamman vuoden mielessäni, koska siellä oleva pieni tila ja vahingossa ostettu liian suuri ruokapöytä, ovat tuonut haastetta arjen käytössä. Hyvin usein pöydän äärellä olevat ihmiset ovat lyöneet päänsä takan reunukseen tai sivuseinään pöydästä poistuessaan.

Tila on oikeastaan tarkoitettu takkahuoneeksi/ pieneksi oleskelualueeksi, mutta meillä se on toiminut ruokatilana jo yli kymmenen vuotta. Siitäkään huolimatta en tajunnut edellistä pöytää ostaessani, että se oli turhan suuri ja mittanauha jäi kotiin. Pidin ruokaryhmästä todella paljon, jopa niin paljon, ettei pieni pään kolina seinään haitannut ihan heti. Lopulta oli pakko sanoa hyvästit ruokaryhmälle ja etsiä uutta perheenjäsentä, jonka vieressä olisi mukava viettää aikaa, kestittää vieraita, perhettä ja juhlijoita.

Ruokailutilan muutos

Ruokaryhmän valinta

Jotta välttäisimme edelliset virheet, teimme toivelistan uudelle ruokaryhmälle ja sen valinnalle. Toivoin myös kotimaista ja ajatonta, jos vain mahdollista.

  • Sopiva koko, väh. 6 hengelle
  • Pöydän jalat sivussa, jotta päihin mahtuu tuolit
  • Kestävä ja tukeva malli
  • Helppo puhdistus
  • Ajaton
  • Kotimainen
  • Luonnon materiaalia

Ruokailutilan muutos

Ruokailutilan muutos

Ruokapöytä

Selailin netissä pöytiä ja huomasin, miten vaikea oli löytää ns. oikean kokoista 6 hengen ruokapöytää pieneen tilaan. Sain siskoltani vinkin hyvästä tekijästä, jota mietiskelin ja mietiskelin. Lopulta jo hieman unohdin asian ja kuin vahingossa Instagramia selatessani ilmestyi saman tekijän, Lankkutuotteet kaunis ruokapöytäkuva silmieni eteen. Kävi ilmi, että pöydän saisi aivan omilla mitoilla ja toivepuuta käyttäen. Juuri meille tehty, uniikki.

Ruokailutilan muutos

Olen suuri valkoisen värin fani, mutta nyt tein poikkeuksen. Halusin pöytälevyn olevan kotoisan lämmin, joka saa myös näyttää aidolta puulta. Pöydän pöytälevyksi valittiin rustiikkinen tammi ja pintaan kevyt valkolakkaus, jotta puun kauniit omat kuviot pääsevät oikeuksiinsa. Rakastan puun elämän tuomia yksityiskohtia. Pöydän koko pieneni vanhaan verrattuna reilusti, yli 20 cm ja pienessä tilassa se on paljon. Tilaa jäi juuri kuuden ruokailijan verran. Pöytä on painava, kuten aidolta lankuta voi odottaa. Sen vuoksi jaloiksi valikoitui valkoiset metallijalat, jotka sijaitsevat mahdollisimman reunoissa. Näin saadaan päätyihin myöskin tuolit ja pöydän ääreen enemmän ruokailijoita.

Ruokailutilan muutos

Haasteelliset tuolit

Viimeksi tilasimme baarituolit netistä, koska korona toi liiaksi haasteita. Vuoden niissä on nyt istuttua ja ne ovat osoittuneet todella epämukaviksi. Kauniit desing tuolit ovat kovat ja kolkot, jossa istumme hampaat irvessä ja selkä sykkyrällä. Nyt kävimme huonekaluliikkeissä koeistumassa tuoleja, jotta saadaan taatusti mieleiset ja koko perheelle sopusuhteiset tuolit.

Oli yllättävän vaikea asia löytää mukava, tukeva ja kestävän tuntuinen istuin. Jos minä tykkäsin, Walesin Tikru ei tykännyt ja toisin päin. Vihdoin kymmenien koeistumisten jälkeen löytyi meidän unelmatuolit. Ostimme Tapio Anttila Limi-tuolit, jotka ovat palkittu kansainvälisellä Good Design Award 2017 -tittelillä, eikä ihme. Tuoli on tukeva, mukava istua ja selkänoja mukautuva. Materiaaliksi valikoitui valkoiseksi maalattu koivu, näin ne sopisivat parhaiten pöydän värimaailmaan, eikä sekoita eri puun värejä keskenään. Malliltaan ne muistuttavat hieman Liisa Ihmemaassa teemaa, vinojen metallisten tukijalkojensa ansiosta. Joten on just eikä melkein meidän näköiset.

Ruokailutilan muutos

Yhdistelmä oli minusta juuri täydellinen! Mitä pidät ruokailutilan muutos kuvista? Tässä vielä ennen ja jälkeen muutoksen.

Huomenna on vuorossa olohuoneen muutos, nimittäin meillä ei ole tällä hetkellä ainuttakaan huonekalua olohuoneessa. Tyhjä kaikuva tila odottaa jo innolla emännän kera uutta sohvaa. Vanha sohva lähti muutama päivä sitten pojan kotiin ja nyt odotamme omaa, jonka piti tulla jo pari päivää sitten. Jännittää tuleeko se ollenkaan ja pidänkö siitä. Valitsin vaalean värin sijaan jotain todella persoonallista ja tyyliini yllätyksellistä. En tiedä mikä hetkellinen humahdus minuun iski huonekalumyymälässä. Olohuoneen muutoksesta sitten ensi viikolla, kun saan tavarat paikoilleen.

Ihanaa viikonloppua!

-Peggy-

Kiinnostaako lukea lisää sisustuspostauksia, kurkkaa miten meni lattiaremontin kanssa! Ei ihan putkeen….

Seuraa Peggyn pieni punainen keittiön menoa myös Instagramissa!

Lue myös nämä

Jätä kommentti