Etusivu Joulu Täydellisen joulun salaisuus
Täydellisen joulun salaisuus

Täydellisen joulun salaisuus

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Täydellisen joulun salaisuus on herkkuja notkuva pöytä, naapuriston isoin ja komein piparkakkutalo, sopu sointuun koristeltu kuusi, kymmenet joulukortit, aikataulutettu aatto, sukulaiskierros, suuri lahjasäkki, aamusta iltaa hymyilevä perhe ja läheiset……. tai siltä se näyttää, kun selailee tunnettujen ihmisten joulufiilistä sosiaalista mediasta. Sosiaalisessa mediassa lähes kaikki on siloiteltua. Todellisuus on kuitenkin se, että täydellinen joulu on aina epätäydellinen ja siinä on joulun salaisuus. Jouluun kuuluu naurua, laulua, itkua, kiirettä, tuskailua, jopa tuskahikeä  ja ihan kaikkia tunneskaaloja, kuten arkenakin. Ne vaan on paketoitu kauniiseen rusettiin, sanalla joulu.

 

Täydellisen joulun salaisuus

 

Tänään on kuusi yötä jouluun ja minulla on aivan kaikki jouluruoat tekemättä tai ne on jo syöty ennakkoon. Yhtään kaappia en ole siivonnut enkä meinaa, sillä en vietä keittiökaapissa yhtään joulupäivää, eikä kukaan muukaan perheestämme. Tässä nyt muina naisina juon sohvalla glögia, kirjoittelen postausta ja nappaan piparin poskeeni. Nuorin istuu vieressäni katsellen elokuvaa ja taustalla soi vienosti joululaulut. Koululainen ja Tikru on jääkiekko-ottelussa, vanhin tytär imuroi ja Onni-koira rapsuttaa korvaansa. Olo on seesteinen, vaikka olen kolmatta päivää flunssassa ja silmätulehduskin muurautti toisen silmän umpeen. En jaksa stressata, koska joulu tuntuu katoavan, mitä enemmän siitä yrittää pitää kiinni. Hiljaa hyvää tulee….. ja joulu sen myötä.

 

Täydellisen joulun salaisuus, epätäydellisyys

Muovikuusi, aito kuusi, pöytäkuusi, kuusen oksa, kranssi, joulukukka tai ei mitään niistä. Suomi-joulu, joulu ulkomailla- joulu tai joulu ilman joulua. Lasten joulu, perhejoulu, aikuisten joulu, joulu yksin omasta tahdosta joulu tai jouluton joulu. Kinkku joulupöydän kunkku joulu, vegaaninen joulu, perinteinen joulu tai joulu ilman jouluruokaa joulu.  Yritän siis kiteyttää ajatukseni näihin lauseisiin; annetaan kaikkien kukkien kukkia. Ehkä tärkeintä joulussa on lämmin ajatus itseään ja muita kohtaan sekä suvaitsevaisuus. Olipa joulu millainen joulu tahansa. Epätäydellisen täydellinen.

”Jokaisen täydellisen epätäydellinen joulu on juuri omanlaisensa”. Millainen on sinun täydellinen joulusi?

 

Herkkua on siinä monenlaista

Tänä vuonna olemme päättäneet tehdä vain sellaisia ruokia, mitkä maistuu koko perheelle. Kalaa, laatikkoruokia, kasviksia ja kinkkua. Vuoden ensimmäiset joulutortut leivotaan jouluna taatelikakun kanssa kahvipöydän tarjottaviin ja siinä se. Tällä tavalla hävikki ja rahapussi kiittää.

Joulukattauksen olen suunnitellut valmiiksi. Pöytää koristaa joulukuusesta otetun oksan havut sekä 1€ hyasintit , 1€ nimilaput sekä 1 € Merry Christmas nauha- löytö. Astiat ovat vanhoja kirppislöytöjä ja hieman parempia astioita. Ainoat uutuudet juhlapöydässä ovat Trio kynttiläjalat, jotka ostin Muurlan pop up storesta edullisesti. Niitä tulee käytettyä ympäri vuoden ja muutoin mennäänkin vanhoilla hyvillä tavaroilla.

 

Toivon teille kaikille ihanaa, kiireetöntä ja stressitöntä joulun odotusta. Muistakaa lähimmäisiänne ja antakaa hymyn loistaa. Hymy tulee aina takaisin, tuoden lämpöä ympärilleen.

-Peggy-

Lue myös nämä

6 kommentit

Heli 18 joulukuun, 2018 - 11:11 pm

Ai että miten loistava postaus – täällä ollaan menossa kohti niin omannäköistä joulua, jossa on vinksin vonksin perinteitä, ruokia ja suunnitelmia, vähän niin kuin mikä inspis maanantaina on, sen mukaan mennään! Elämässä tulee eteen ikäviä tilanteita ja syksy on ollut äärimmäisen haastava, vaikka on kaikista velvotteista pitänytkin selvitä. Siksi jouluun mennään sillä periaatteella, että mitään ei tehdä (tai ei siis ehditty tehdä) pakastimeen, vaan kaikki tapahtuu maagisesti sunnuntain tai maanantainkin aikana, eli sitä sitten syödään pari päivää. Tapanina ajateltiin siirtyä sitten joko sushin, hampurilaisten tai pizzan kautta kohti uutta vuotta. Siivottu on minimaalisen vähän, ylpeä olen, että tekstiilit ollaan saatu pestyä ja olohuoneessa nököttää maailman kaunein kuusi. Tänään hain kaupasta jo mätiä ja katkarapuja – katkikset savustetaan sitten aattona. Makeina jälkiruokina toimivat suklaakonvehdit, so easy ; ) Ihanaa viikkoa ja mahdollisimman stressivaaata sellaista Peggy <3

Peggy 19 joulukuun, 2018 - 9:19 am

Tällä on ihan sama tunnelma, vinksin vonksin ja heikun heikun. Tänään ajattelin tehdä jotain….. Meilläkin syödään jouluruokaa tasan kaksi päivää ja sen jälkeen palataan arkeen.

Oikein hyvää joulun odotusta teidän perheelle <3

Annin Uunissa 19 joulukuun, 2018 - 8:13 am

Ihanaa joulutunnelmaa Peggy <3 Aivan ihanan näköistä ja mikä kuusi! Näiden kuvien takana on varmasti juuri tuo oikea totuus, josta kirjoitat <3 Minä menen vielä tänä jouluna lapsuuden kotiin. Siellä autan äitiä tekemään joulun kaikille, Olen vastuussa makeista (yllättäen), mutta ensi vuonna olisi tarkoitus jo opetella itse tekemään joulua omaan kotiin. Ihanaa joulun aikaa!

Peggy 19 joulukuun, 2018 - 9:20 am

Kiitos Anni <3 Lapsuuden kodin joulut, niissä on ihan omanlaistaan taikaa ja sitten ne omat uudet perinteet yhdistettynä, saa ikimuistoisia hetkiä <3

Oikein hyvää joulun odotusta <3 <3 <3

Sari Spåra 19 joulukuun, 2018 - 9:03 am

Täällä odotellaan vielä joulufiilistä.. On ollut niin kiirettä ja paljon ajateltavaa, you know..
Mutta eipä tässä stressiä. Joulu tulee kuitenkin!
Teillä on niin kaunista ja tunnelmallista, kelpaa joulun tulla!
Toivotaan, että silmä parantuisi pian. Olet ajatuksissa <3

Peggy 19 joulukuun, 2018 - 9:23 am

Täällä on sitä fiilistä, muttei mitään muuta :D Tänään teen ehkä taatelikakut ja kuorin porkkanat. Olo on, että tarttis tehdä jotain, mutta flunssa vetää matalaksi.

Sinäkin olet <3 Kiitos ystäväiseni <3

Jätä kommentti