Etusivu Jälkiruoka Teemasynttärit, lasten jäätelöjuhlat
Teemasynttärit, lasten jäätelöjuhlat

Teemasynttärit, lasten jäätelöjuhlat

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Teemasynttärit, lasten jäätelöjuhlat kolkuttelevat jo ovella ja voih, kyllä niitä on odotettu! Nuorin lapsistamme, puuhakas pikkuneiti pääsee viettämään elämänsä ensimmäisiä kaverisynttäreitään, jotka pidetään kotoisissa tunnelmissa. Nykyään lasten syntymäpäivät on usein jossain muualla kuin kotona, esim. puuhaparkeissa tai lasten toimintakeskuksissa. Ajattelin tehdä poikkeuksen ja kutsua lapset ns. tavallisiin kotisynttäreihin. Itselläni on todella mukavia muistoja lapsuuden synttärijuhlista, jolloin juhlat järjestettiin melkein aina kotona. Yhtä juhlaa lukuunottamatta, kun sain korvatillikan ja suu pestiin saippualla (lue riisimurokarkit, siellä tarina)! Herkkupöydästä löytyi melkein aina mansikoilla koristeltu kermakakku, kookospalloja, riisimurokarkkeja ja ah, niin ihanaa masaliisaa. Oli ongintaa, nukketeatteria, vettä kengässä ja aarteen etsintää.  Monet syntymäpäivät on vielä hyvässä muistissa ja hyvän mielen kera.

Teemasynttärit, lasten jäätelöjuhlat

Teemasynttärit, lasten jäätelöjuhlat

Lapset ovat lapsia vuosiluivuista viis ja kukapa ei tykkäisi leikeistä, itse tekemistä herkku-luomuksista ja hauskanpidosta. Siitä se ajatus sitten lähti ja pikkuneidin kanssa päädyimme teemasynttäreihin ja lasten jäätelöjuhliin. Ideana, että lapset saavat tehdä omat mieleisensä jäätelöannokset tarjottavista. Jäätelöannoset voi koristella strösseleillä, karkeilla, vohveleilla, kermavaahdolla ja erilaisilla kastikkeilla sekä hilloilla. Jäätelöannoksien tekemisessä saa vähän kuin kaksi kärpästä samalla iskulla. Pientä ohjelmaa lasten synttäreihin ja suut makiaks.

Suolaista ja makeaa muuta tarjottavaa on juhliin myös tulossa, mutta niistä sitten myöhemmin……

Teemasyntymäpäivät

Lasten teemasyntymäpäivät

Jäätelöjuhlat tarjottavat

Jäätelöjuhlan syntymäpäiväleikit

Hauskat leikit ovat tietenkin isossa osassa synttäreitä. Onginta oli heti ykkösidea ja toisena tuli kirsikkaleikki, jonka hahmona on iso jäätelö ja kirsikat. Ajatuksena sama kuin aasin häntä. Askartelin jäätelön ja kirsikat isosta kartongista. Valmistus oli helppoa, koska jäätelö saa olla rönsyilevän persoonallinen. Kirsikoissa sitten saikin jo laittaa sakset koetukselle, sen verran pientä näperrystä. Sen nakitinkin Tikrulle, hehehe. Yhdessä tekemisen iloa!

Syntymäpäiväleikit

Askartelua

Askartelin vihanneslaatikolle juhlien sävyyn sopivan ilmeen kartongista ja nyt se toimii pienenä korokkeena isossa pöydässä. Vihanneslaatikko sai myös kylkeensä muutaman jäätelöpuikon, kun kartonkia jäi yli ja mietin, mihin sen oikein käyttäisin. Pinterestistä bongasin jäätelökuvan, jossa oli tekstinä Ice cream bar ja se sopi kuin nakutettu teemaan.

Lasten syntymäpäivät

Onginnan ja muiden leikkien lisäksi hellyin ostamaan vielä jäätelön muotoisen pinjatan, koska tyttö on jo kauan haaveillut sellaisesta. Vielä puuttuu se sisältö ja muutamia ideoita itsellä jo on. Onko sinulla kokemusta pinjatasta tai ideoita, mitä sinne kannattaisi laittaa karkin lisäksi?

Teemasynttärit, lasten jäätelöjuhlat

Nyt ei muuta kuin kakun tekoon ja jännittävää päivää odottelemaan!

Lue myös nämä

Jätä kommentti