Etusivu Lifestyle Kesäkeittiö ja suositut grillilisukkeet
Kesäkeittiö ja suositut grillilisukkeet

Kesäkeittiö ja suositut grillilisukkeet

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Ilmojen lämmetessä vietämme enemmän aikaa ulkona terassilla kuin kodin sisätiloissa. Punainen keittiö saa jatkeen terassin kesäkeittiöstä, jossa tehdään paljon ruokaa kesän aikana. Kesäkeittiö koostuu Primo Kamado grillistä, seinässä olevasta vesipisteestä, sähköpistokkeista, monesta eri kokoisesta pikkupöydästä sekä tarjoiluvaunusta.

Pöydillä säilytän kaikki tarpeelliset lautaset, kipot, kupit sekä kannut. Terassin seinät saavat leikkuulaudat ns. koristeeksi, josta ne on helppo ottaa käyttöön ruoanlaitossa. Kesäkeittiön yksi tärkeimmistä elementeistä on tuoreet yrtit ja vihanneskasvit; tomaatti, paprika ja chili, joita köytän ruoanlaitossa paljon.

Kesäkeittiö ja suositut grillilisukkeet

Kesäkeittiö ja suositut grillilisukkeet

Kesäkeittiö ja suositut grillilisukkeet saavat ihanaa säpinää lämpimiin kesäpäiviin. Mikä onkaan mukavampaa kuin grillailla chillailla perheen kanssa ja syödä hyviä grilliherkkuja. En sitten kyllä yhtään kaipaa talven viileitä säitä! Kesä saa jotenkin huikean energistä iloa ympärilleen ja sen takia viihdyn ulkona aamusta iltaan. Joko arvaat mitkä ovat blogin suosituimmat grillilisukkeet? Pidän vielä jännitystä yllä…..

Kesäkeittiö

Kesäkeittiön vehreät

Olen niitä viherpeukkuja, joka käy ostamassa vihanneskasvit suoraan puutarhalta tai marketeista. Joka vuosi totean, että ensi vuonna… ja sitten se jää. Onneksi ne puutarhan valmiit antavat hyvin satoa koko kesän ja ilahduttavat suuresti. Muutamat yrtit kuten ruohosipuli sekä minttu on kaupasta ostettu vuosia sitten. Istutin ne silloin maahan ja ne ovat antaneet satoa joka vuosi. Tänä vuonna yllätin vihdoin itseni, kun laitoin retiisin siemenet kesäkeittiön laitamille kasvamaan ja nehän kasvaa. Toivottavasti pian saadaan oman maan retiisejä salaatin joukkoon.

Kesä ja hyttyset

Lämpimät säät on saaneet hyttysettki riehumaan ja sen takia minun on pakko hankkia jotain hyttykarkotteita! Tuntuu, että hyttyset on suorastaan tehnyt kesäkeittiöstämme villin viihdekeskuksen, jossa ne hengaavat liian innokkaasti. Jos sinulta löytyy jokin hyvä hyttyskarkoitus- niksiä, kommentoi ihmeessä tähän postaukseen se. Niitä todella kaivataan. Salaattiottimilla huitominen ei tunnu auttavan pulmaani sitten milläskään.

Terassin kattaus

Terassin kattaus vaihtelee päivien ja syöjien mukaan. Kun tulee vieraita, laitetaan parasta ja pellavaa pöytään. Kun syödään kotiporukalla grilliruokaa, jossa mausteiset marinadit valloittaa, laitan suosista helposti pyyhittävän kerniliinan ja ison rullan talouspaperia pöytään. Rouheaa ja huoletonat, hyvällä omallatunnolla.

Kesäkattaus

Suositut grillilisukkeet

Blogin suosituimmat grillilisukkeet Top 3 tulee tässä!

Grilliruoan kaveriksi sopii parhaiten lisukkeet, jotka täydentävät grillatun omaa makua. Paholaisen hillo on yksi blogin suosituimmista lisukkeista, joka sopii aivan ihanasti grillatun kalan, lihan ja kasvisten kanssa. Rohkeammat syövät paholaisen hilloa myös kesän jälkkäreissä esim. jäätelön ja vohveleiden kera.

 

Paholaisen hillo

Suositut grillilisukkeet

 

Makean suolaiset karamellisoidut punasipulit ovat myös omiaan grilliruoan kaverina. Grilliruoan lisäksi karamellisoidut punasipulit sopii erinomaisesti hampurilaisten ja pizzan kanssa tarjottavana.

 

Karamellisoidut punasipulit

 

 

Kesäinen ja raikas coleslaw tuo sesongin parhaat raaka-aineet yhteen. Paljon valkokaalia ja porkkanaa. Kastikkeeksi ranskankermaa, hitusen majoneesia, valkosipulia… ai että, kun on hyvää!

 

Coleslaw

 

Coleslaw

 

Ihanaista kesänalkua, nauttikaa auringosta!

 

-Peggy-

Peggy Thomas

Lue myös nämä

2 kommentit

Sari 27 toukokuun, 2018 - 11:43 pm

Ihanan kutsuva kesäkeittiö.
Vieläkin naurattaa se meidän edellinen puhelu niistä kaapeista ;)

Hei.. ja minttukin näköjään kasvaa. Mun lemppari <3

Peggy 31 toukokuun, 2018 - 8:23 am

Arvaa, olen tänään vielä nauranut kaappien lisäksi edustusgrilliäni :D Siitä en luovu! Hihii…

Jätä kommentti