Etusivu Koti ja kattaus Kesäinen kattaus terassille
Kesäkattaus

Kesäinen kattaus terassille

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Aurinko on hellinyt viime päivinä niin ihanasti, etten ole maltanut olla poissa ulkoa kuin yöaikaan. Tänään ilmestyi vihdoinkin se odotettu kesäinen kattaus terassille, kun saimme terassikalusteet, grillin ja kaikki vermeet omille paikoilleen. Osa kesäkukista vielä puuttuu, mutta vielä ehtii. Kesähän on vasta aluillaan ja toivon paljon, että tästä paisteesta saataisiin nauttia koko kesä. Lasten kesälomakin maistuisi paremmalta uiden ja retkeillen, kun aurinko lämmittäisi. Muistelen viime juhannusta, kun grillatessa laitoin melkein pipon päähäni. Pieni raekuuro pääsi yllättämään niin emännän kuin kukkasetkin.

 

Kesäkattaus

Kesäinen kattaus terassille

Kesäinen kattaus tarvii tietenkin ötököitä, paljon ötököitä, kun ei niitä tuntunut tarpeeksi ulkona lenetelevän (hih). Lautasliinat sai hauskat hyönteisaiheiset lautasliinarenkaat, jotka ostin keväällä Kanarian lomamatkalta ollessamme, Zara Homesta tuliaisiksi. Ötökat tarvitsevat sitten tietenkin kasveja, missä pörrätä ja kukkia, joten kävin keräämässä lähimetsästä pöytään vihreyttä. Lautasaluset ja aterimet jatkavat luonnonläheistä teemaa ja väriä. Kesäisen kattauksen kruunasi perinteinen grilliruoka. Kasviksia, makkaraa ja lihaa. Kyllä grilliruoka on muuten herkullista taas talven jälkeen, mutta arvatkaas miten minulle kävi? Odottakaas kun kerron pian!

 

Kattaus luonnonkukilla

Lautasrengas

Luonnonkukkia kattaukseen

Luonnonkukat sopivat terassille ja kesäiseen kattaukseen todella hyvin. Kannattaa siis kuikuilla ympärilleen, mitä kaikkea luonto tarjoaa. Ihan kaikkea ei luonnosta saa ottaa ilman lupaa tai edes luvan kanssa, mutta siitäkin huolimatta tarjontaa löytyy runsaasti.

 

Kielo

Uusi grilli ja terassin sisustus

 

Peggy Thomas

Kesäkukat terassille

Uusi grilli

Minua hieman hymyilyttää, mitä hölmöilin tänään. Kun sain terassin suht kuntoon, aloin grillata uudella vautsi vau Kamado Primo hiiligrillillämme, mikä on muuten niin mahtava, ettei toista ole. No mutta jatketaanpas tätä surkuhupaisaa tarinaa…..

Kokemattomana ja elämäni ensimmäisen hiiligrillin omistajana, annoin lämmön nousta aivan liikaa ja kannen avattuna käräytin hiukset, käteni ja otsan. Sissos, olipahan muuten aikas hotfiilis. Kerrankin tämä nainen oli kirjaimellisesti hot, hot, hot ja auts päälle!  Vahingosta viisastuneena, ensi kerralla keskityn grillaamiseen kunnolla. Uuden oppiminen vie tietenkin aikansa, enkä voi olla heti vuoden grillimaisteri, vaikka kuinka haluaisin. Pientä hiusten harvennusta lukuunottamatta, ruoka oli täydellistä ja maukasta.

 

 

Siinä se meidän helmi ja minun uusi kampaaja nyt on.  Pieni ryppy rakkaudessa ei haittaa, Huomenna uusi harjoittelukerta. Kiitos Sari ja Patrik, WE LOVE IT!

 

Terassin muutos

 

Grilliruoan jälkeen on mukava lepuutella oloaan riippukeinussa, josta on tullut niin suosittu perheessämme, että pian tarvitaan vuoronumerot. Minä tosin olen antanut vuoron suosilla pois, ettei kattolankut vaan katkea. Minun tuurilla, se on hyvinkin mahdollista.

 

Riippukeinu

 

Pidän yksinkertaisesta sisustuksesta, mutta terassilla yleensä hieman överöin. On räsymattoa, kippoa, kuppia, pellavaa, puuvillaa, muovia, puuta, mustaa, valkoista ja värejä. Kaikkea mikä tekee kotoisan, mummomaisen, trendikkään ja omannäköisen piilopaikan, jossa nauttia kesäpäivistä. Muutama kesäkasvi vielä ja se on siinä. Tervetuloa kesä!

 

 

Minun lempipaikka on sohvanurkkaus, johon käperryn usein jäätee käsissäni. Usein sateellakin istun sohvalla katsellen sateen ropinaa ja olen vaan.  Pienet hetken elämässä tekee siitä oikeastaan aika suuren ja kauniin. Kun vain hetkeksi pysähtyy kuuntelemaan ja katselemaan ympärilleen.

 

 

On aika heittää kengät nurkaan, nauttia kesästä ja tunnustella elämää paljain jaloin.

Kaunista uutta viikkoa!

-Peggy-

 

Lue myös nämä

2 kommentit

Sari 21 toukokuun, 2018 - 12:30 am

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ☺️
Kyllä oli aikamoista grillailua, ihan jo säikähdin, kun näin sun instastoorin!
Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin (paria palovammaa lukuun ottamatta, auts)!
Kyllä se siitä pikkuhiljaa, kun pääset sinuiksi sen grillin kanssa.
Love you ❤️

Peggy 21 toukokuun, 2018 - 4:09 pm

Minusta taisi tulla oikein kunnon tulisähikäinen, nyt jo naurattaa :D

Onneksi vammat oli pientä ja opinhan kerrasta, että maltti on valttia. Mielettömän hyvää ruokaa tuolla grillillä muuten tulee!

Love you too <3

Jätä kommentti