Etusivu Arkiruoka Wasabi-kuha
Wasabi-kuha

Wasabi-kuha

by Peggy

Kaupallinen yhteistyö Hätälä

Pienessä maustepotkussa uiskenteleva wasabi-kuha on erinomainen kalaherkku niin arkeen kuin viikonloppuun! Uunissa valmistuva kuha on ilahduttavan helppo tehdä ja aikaa menee kokonaisuudessa vain reilu puoli tuntia.

Wasabi-kuha ja sen valmistus

Wasabi-kuhan valmistukseen tarvitaan tuoretta ruodotonta kuhafileetä ja sen lisäksi mm. wasabia, soijakastiketta ja creme fraichea, josta tulee annokseen maukas liemi. Esim. perunalle tai riisille. Jos haluat ruokaan kunnolla potkua, voit lisätä wasabia oman makusi mukaan. Itse tein reseptin ja määrät meidän makuun sopivaksi ja näin kalan oma maku ei katoa mausteiden alle.

Helppoa valmistaa

Ruoka on helppa ja vaivaton valmistaa. Fileet ladotaan uunivuokaan, jonka jälkeen lisätään pieni määrä voisulaa. Kastikeaineet sekaisin ja koko komeus kaadetaan fileiden päälle. Hetkeksi uuniin kypsymään ja annos viimeistellään esim. ruohosipulilla, limetillä sekä seesaminsiemenillä. Sitten ei muuta kuin nauttimaan.

Wasabi-kuha
Kuhan valmistus

Kuha on kuhaa

Kala on yksi suosikki raaka-aineistani keittiössä. Siihen ei milloinkaan kyllästy, se on todellista pikaruokaa parhaimillaan. Ja kun seuraa sesonkeja sekä niiden tuomaa tarjontaa, saa aina parasta pöytään.

Erityisesti vaalealihainen kotimainen Hätälän kuhafilee lähtee usein kaupasta kotiin. Se on miedon makuinen kala, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Kuhafileitä saa palvelutiskistä sekä valmiiksi rasiapakatuissa 250 g pakkauksissa.

Hätälän kuhafileet ovat suomalaisten ammattikalastajien vastuullisesti pyytämiä kaloja ja ne valmistetaan Oulussa. Rasiasta näet, mistä juuri se kyseinen kalafilee on tullut. Miltä kuulostaisi esim. Oulunjärveltä pyydetty luonnonkala? Tai Vuoksen vesistöstä… iso kiitos kalastajille.

Kuha uunissa
Kuhafilee pakkaus

Wasabi-kuha

4:lle

 • 500 g Hätälän kuhafilettä
 • 20 g voita sulatettuna
 • 1 tl suolaa
 • 2 tl wasabia
 • 1 rkl soijakastiketta
 • 150 g creme fraichea
 • 2 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
 • 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
 • 1 rkl seesaminsiemeniä
 • 1 limette

 1. Kuumenna uuni 175°c asteeseen. Poista fileistä ruodot tarvittaessa.
 2. Asettele fileet uunivuokaan. Sivele päälle voisulaa ja mausta suolalla.
 3. Sekoita wasabi, soijakastike, creme fraiche, ruohosipuli ja raastettu inkivääri keskenään.
 4. Kaada seos tasaisesti vuokaan ja nosta uunin keskitasolla noin 20 minuutiksi.
 5. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja hienonnettu ruohosipuli. Tarjoile lime viipaleiden kera.

Wasabi-kuha

Jäikö nälkä? Kokeile myös paistettua kuhaa, välimeren uunikuhaa tai kuhakeittoa!

Lue myös nämä

Jätä kommentti