Etusivu Jälkiruoka Aurinkoa ja ananasta (videoresepti)
Ananas koristeet

Aurinkoa ja ananasta (videoresepti)

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Aurinko ja ananas, nuo ihanan keltaiset piristäjät ovat antaneet uutta potkua ja pientä arjen pehmennystä tämän viikon kiireiseen arkeen. Aurinko on kurkkinut vienosti muutamanakin päivänä ja kyllä lisääntyvä valo on tuntunut mukavalta. Lisääntyvästä valosta huolimatta tai ehkä juuri sen vuoksi, alan potemaan joka talvi matkakuumetta jonnekin lämpimään. Toistuva perinteeni huvittaa jo muuta perhettä, vaikka sisäinen lomakelloni tikittääkin epätahtiin. Tammi-helmikuun aikaan muutun etelänlomista haaveilevaksi epätoivoilijaksi, joka tajuaa ettei lomalle päästä tänäkään talvena. Nyt päätin aloittaa matkakuumelääkityksen ajoissa ja kunnon satsilla, jotta suurimmilta haihatuksilta säästyttäisiin. Lääkitys tosin hiipi kuin itsessään, kun näin mehukkaat trooppiset ananakset kaupan heviosastolla. Hedelmät suorastaan hyppäsi kärryihini ja pian huomasin raahaavani kassillisen ananaksia kotiin. Siitä jatkettiin Ikeaan ja siellä silmiini osui jättimäinen kultapalmu, jota en voinut kertakaikkisesti vastustaa. Kotimatka koitui hieman haasteelliseksi, kun emme meinanneet mahtua lasten kanssa itse autoon ollenkaan ananasten ja kultapalmun kanssa. Mitä sitä ei tekisi yhden lomafiiliksen takia. Ostin vielä muutaman tyynynpäälisen, kynttilän ja siinä se. Kun en pääse etelään, tuon etelän kotiin….

Ananas koristeet

Ananasakäämä

Tarkemmin ajateltuani elämä on aika ihanaa, vaikka sinne etelään ei taaskaan päästy. Kirpsakka pakkaspäivä, ikkunasta tulevat auringonsäteet, lämmittävät villasukat ja iso kulhollinen ananasjälkkäriä saavat suun hymyyn. Pirteä ananas on jo sellaisenaan hyvää, mutta talvipäivinä lämmitetty ananas jäätelön ja suklaan kanssa maistuu todella herkulliselta. Ananasakäämä- jälkkäri (jonka nimesin itse) on todella helppo tehdä ja maku, mmmmm……

Ananasta on yleensä ympäri vuoden tarjolla, mutta tammi-helmikuun aikana ns. sesonki on parhaimmillaan. Silloin ananas on hyvin edullista ja tarjontaa löytyy melkeinpä joka kaupassa. Tuoretta ananasta kannattaakin hyödyntää ruoanlaitossa, mehukkaan maun ja vitamiinien vuoksi. Se on omiaan esim. salaateissa, puurossa, smoothiessa, jälkkäreissä, havajilaisissa sämpylöissä ja muissa leivonnaisissa. Lempparini on ananasakäämä- jälkkäri, joka valmistuu helposti ja maistuu ihan kesältä!

Ananas koristeena

Kurkkaa videolta miten näppärästi ananasakäämä- jälkiruoka vamistuu.

Maku on syntisen hyvää, eikä valmistukseen tarvitset kuin ananasta, jäätelöä ja suklaata. Tätä pikajälkkäriä ei kannata ohittaa!

Ananasbuumi

 

Ananasbuumi on villinnyt ihmisiä jo monta vuotta ruoasta sisustukseen, tekstiileihin, koruihin ja vaatteisiin. Itse kuljen usein niin jälkijunassa trendeistä, että suurin ananasbuumi meni itseltäni melkein ohi siis melkein! Kun muut laittavat ananaskuosejaan kaappeihinsa piiloon epätrendikkäinä ostoksina, minä se vasta innostun! Ja niin siinä kävi, että hamusin kaupan viimeiset ananaskuosit kotiin. Muutama ananaksella koristeltu tyynynpäällinen sai paikkansa sohvalta kultapalmun vierestä. Ruoanlaitosta jäljelle jääneet ananakset laitoin koristeeksi ruukkuihin ja koreihin, kunnes ne päätyvät parempiin suihin. Ananas on muuten aika kiva hedelmä, joten ananasakäämät pöytään ja sitä rataa jatketaan kohti kevättä…. Arvatkaapan muuten mikä laulun lallatus nyt sitten ilmestyi korvamadoksi sieltä kasarin ajoilta? Kääk!

H&M HOME Ananas

Aurinkoa ja ananaksen täyteistä viikkoa! Muistahan herkutella!

-Peggy-

Vihekasvit trendi2018 sisustus

Ananasjälkiruoka

Lue myös nämä

8 kommentit

Johanna / Hellan ja viinilasin välissä 16 tammikuun, 2018 - 1:04 pm

Ihanat tyynyt ja maukas ja helppo resepti. Mä tykkään ananaksesta valtavasti ja usein surauttelen siitä mehua. :)

Peggy 16 tammikuun, 2018 - 1:17 pm

Mä olen kanssa niin innostunut ananaksesta. Ananasmehu, se vasta ihanaa onkin <3

Taru/Pullahiiri 18 tammikuun, 2018 - 10:58 am

Ananas toimii matkakuumelääkkeeksi varmasti aika hyvin. Ei muuta kuin kirkasvalolampun viereen ananasta syömään :) No, mutta paistettu ananas on ihanaa ja ananas sellaisenaan. Voisin syödä koko hedelmän kerrallaan!

Peggy 19 tammikuun, 2018 - 10:04 am

Siihen päällevielä itsensäruskettavat :D Jo alkaa olla lomatunnelma katossaan! Aikamonen kuume taas päällä, yritän popsia vieläkin enemmän ananasta…..

Sari/Saaranlautasella 18 tammikuun, 2018 - 1:16 pm

voi ihana ja iloinen sinä, pelkkä videon katselu saa auringon huoneeseen. Nuo grillatut ananakset ovat kyllä suurta herkkua ja kesällä grillissä niitä on valmistettu melko usein. Tosi mageet on myös nuo ananastyynyt! Iloa ja aurinkoa myös sinulle Peggy <3.

Peggy 19 tammikuun, 2018 - 10:07 am

KIitos Sari, ihan herkistyin kauniista sanoistasi <3Videoiden teko on keski-ikäiselle kotiäidille välillä niin jännittävää ja haasteellista, että lopputulosta ei edes arvaa :D Ostin ananastyynyt henkkamaukasta, kun halvalla sai.

Ihanaa viikonloppua <3

Minna Vuo-Cho 20 tammikuun, 2018 - 10:17 am

Ananakset ovat kyllä tosi kauniita muodoltaan. Niistä tulee ihan automaattisesti lomafiilis.
Ja tuo jälkkäri on ihanan helppo ja varmasti herkullinen :-)

Minna Vuo-Cho 20 tammikuun, 2018 - 10:17 am

Niin ja piti vielä sanoa, että video oli tosi kiva ja selkeä. Mukavaa, miten viesti tuli perille eikä video ollut silti liian pitkä!

Jätä kommentti