Joulu graavilohi

Graavilohi

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Itse tehty graavilohi on yllättävän helppo valmistaa ja sopii näin juhlakauteen mitä mainioimmin herkulliseksi napsipalaksi. Muutama pala graavilohta saaristolaisleivän tai keitetyn perunan kanssa on tyytyväisen huokauksen elämys. Yksinkertaisia makuja ja yksinkertaisesti niin hyvää! Graavilohi on myös monipuolinen tarjottava erilaisiin syöminkeihin. Se sopii niin rennon letkeisiin brunssipöydän tarjottaviin yhtä hyvin kuin juhlaillallisiin. Graavilohen tekeminen on nopeaa eikä valmistukseen tarvitse muuta kuin palan lohta, suolaa, sokeria, valkopippuria ja tilliä. Jos haluaa lisämakua ja jotain extraa teemajuhlien mukaan, voi graavilohen tarjoilla esim. sitruunan palojen tai granaatinomenan siemenien kera.

 

Joulu graavilohi

 

Juhlavuudestaan huolimatta graavilohen valmistus on suht edullista ja samalla vaivalla tekee isommankin satsin. Itse valmistin graavilohen 450 g lohenpalasta, jonka kokonaishinnaksi tuli 4 €. Ostin 1 kg painoisen kokonaisen tarjouslohen kalatiskiltä, jonka fileoin itse. Samasta kalasta sain tehtyä kaksi eri kalaruokaa, graavilohen sekä joululohen. Perkeet kannattaa myös hyödyntää, jos ostaa lohen kokonaisena. Niistä saa tehtyä herkullisen kalaliemen kalakeittoon ja jos ei ehdi kalakeittoa siihen hätään puuhastelemaan, kalaliemen voi kernaasti pakastaa. Kannattaa ottaa ilo irti kaikista raaka-aineista.

 

Graavilohi resepti

 

Nämä tekemäni graavilohet on jo syöty parempiin suihin, joten uusi satsi on menossa huomenna graavaukseen. Nyt ei muuta kuin ihanan kalaisaa juhlakautta ja pientä hemmottelua arjenkin keskelle!  Lisaa makoisia kalareseptejä löydät Parhaat kalareseptit kirjasta.

 

 

 

Graavilohi – resepti

 

 • 450 g lohifilettä (täysin ruodoton)
 • 2 rkl merisuolaa
 • ripaus valkopippuria
 • 1 rkl sokeria
 • 1 pieni ruukku tilliä
 • 1 rkl granaatinomenan siemeniä koristeeksi ja makupariksi

 

 1. Ripottele lohen päälle suola, sokeri ja lopuksi valkopippuri. Paksuimpaan kohtaan enemmän.
 2. Lado puoli tilliruukkua mausteeksi päälle. Kääri voipaperiin ja sen jälkeen vielä folioon.
 3. Nosta jääkaappiin ja anna graavautua siellä noin 1 vrk.
 4. Poista mausteet fileen pinnalta ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.
 5. Asettele tarjouluastiaan. Ripottele tuoretta tilliä sekä granaatinomenan siemeniä pintaan.

 

Graavilohi resepti

Lue myös nämä

Jätä kommentti