Etusivu Joulu Joulukattaus tuo juhlatunnelmaa
Joulukattaus 2019

Joulukattaus tuo juhlatunnelmaa

by Peggy

Joulukattaus tuo juhlatunnelmaa ympärilleen. Kaunis persoonallinen ruokapöytä kruunaa juhlan ja saa läheiset ihmiset viihtymään hyvän ruoan ja juoman äärellä pidempään. Olen koonnut 3 x joulukattausta, joista löytyy vinkit ja ideat kauniiseen joulupöytään. Mikä on suosikkisi?

Joulukattaus tuo juhlatunnelmaa

Joulukattauksessa on vain mielikuvitus rajana. Kokeile rohkeasti eri värejä, astioita ja muotoja. Itselläni on puolet astioista ostettu kirpputoreilta ja puolet kaupoista. Ne sopivat toistensa pariksi hyvin ja antavat joulukattaukseen persoonallista mielenkiintoa  ja joskus ne tuovat jopa tarinan menneiltä vuosilta. Kannattaakin ensin kurkkia kaappien kätköihin, ennen kuin ostaa uutta. Kukat, lautasliinat, kynttilät, paikkakortit, koriste-esineet ja muut tekstiilit antavat joulukattaukseen helposti vaihtelua pyhäpäivien mukaan. Kokeile kattaukseen myös syötäviä koristeita, kuten esimerkiksi: karamellejä, yrttejä, omenoita ja pähkinöitä.

Kattuksen teemat; metsä, piparminttu ja pähkinänsärkijä ovat kaikki katettu samalle valkoiselle pöytäliinalle ja meidän perheen ruokatilaan, jotta eri tunnelmat erottuvat samoista lähtökohdista. Lisää koristelu-ja kattausvinkkejä sekä ihania jouluruokia ja ruokalahjoja löydät myös Juhlaruokakirjasta. Voit tilata omasi nyt täältä!

 

Metsä, valko-harmaa-vihreä joulukattaus

 

Rauhoittava metsän vihreä ja luonnon omat kauniit materiaalit sopivat joulukattaukseen erinomaisesti. Nyt kun lumi ei ole vielä peittänyt maata, kannattaa etsiä metsän reunamilta oksilta pudonneita käpyjä, kuivattaa ne kotona ja halutessaan kävyn pintaan voi spreijata/maalata kauniin valkean tunnelman. Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei maalattua kävyn pintaa laita lähelle kynttilän liekkiä, ettei maalattu pinta innostu palamaan. Puolukanvarpu, kuusenoksa ja kuusenoksa ovat yksinkertaisuudessaan upean näköiset. Niillä voi koristella mm. pöytää, servetin kulmaa ja kynttilänjalkaa näyttävästi. Kokeile myös sammalta kukkaistutuksissa. Pieni pöytäkuusi kruunaa juhlapöydän. Metsä-teeman kattaus on kuin pala kaunista Suomea.

 

Piparminttu, puna-valkoinen joulukattaus

Punainen ja valkoinen ovat yhdessä ihanan raikas ja pirteä näky, kuin piparminttu konsanaan. Punaisilla kuusen koristeilla ja punaisilla kukilla saa perusvalkoisten astioiden kanssa näyttävän kokonaisuuden. Tuuhea joulutähti tuo kattaukseen iloa ja tuoksuton kukka koskematta, sopii kaikille juhlijoille. Led-valosarjat antaa valoa juhlapöytään ja ovat turvallinen valinta ruokien sekä vauhdikkaan lapsiperheen keskellä.

Pähkinänsärkija, valko-kulta joulukattaus

Kulta tuo kattaukseen ylellisyyttä ja näyttävyyttä. Arvokkaaseen kultaan sopii myös leikkisyys. Rento tunnelma perinteiseen kattaukseen saadaan aikaan sulkakoristeilla, kruunuilla, karamelleillä, joulupalloilla ja karnevaalityyppisillä valoketjuilla. Valkoiset hyasintit, kyntteliköt ja vanhat astiat antavat leikkisyydelle kauniin vastapainon. Pöytäseurueen isäntänä toimii tietenkin ihastuttava Pähkinänsärkija

 

Täältä löydät viime vuosien joulutunnelmia, kun minulle iski tuhmaikä ja kaikki meinasi jäädä puolitiehen.

Millainen on sinun juhlapöytäsi tänä vuonna?  Lisää joulutunnelmia Peggyn pieni punainen keittiö Instagramista 

Lue myös nämä

2 kommentit

Johanna - Omamaamansikka-blogi 17 marraskuun, 2019 - 8:35 pm

Kaikki tavattoman kauniita! Jokaisessa omanlaisensa tunnelma. Mun kattauspeukaloa alkaa syyhyttää jos ruokailijoita on vähän useampi paikalla. Kun nyt olemme miehen ja pojan kanssa kolmistaan valtaosan ajasta, niin hyvä kun lautasliinat saan pöytään. Joulua odotellessa, kun vanhemmatkin lapset ovat taas kotona.

Peggy 28 marraskuun, 2019 - 8:50 am

Kiitos Johanna <3 Teillä taidetaan viettää nyt kiitospäivää. Ihanaa viikkoa ja joulun odotusta sinne päin maailmaa. Täällä odotetaan joulua jo kovin ja olen innostunut kranssien teosta :)

Jätä kommentti