Etusivu Makuja Britanniasta Lomatunnelmia Britanniasta

Lomatunnelmia Britanniasta

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty
Audrey Hepburn kutsui minut teelle. Voi, kuinka meillä oli taas hauskaa!
Kymmenen päivän loma aurinkoisessa Walesissa sekä Lontoossa hurmasi minut uudelleen.

Walesin ihanat maisemat, loputtomat nummet lampaineen, ystävälliset ihmiset ja pienet kyläpubit. Siellä ajatukset lepää ja voi nauttia kiireettämyydestä. Melkein vastakohta Walesiin on Lontoo. Siellä voi aistia kiireen sekä kaupungin sykkeen ja siitäkin huolimatta nauttia siitä.  Eri kulttuurien sekamelska tuo katukuvaan rikkautta ja raikasta tuulahdusta. Lontoossa näkee huomisen trendit ja vanhan ajan samalla kertaa.  Lontoossa kannattaa kokea perinteiset kaksikerrosbussit, Hyde park-piknik, Thames-jokiristeily, Harrodsin upea ruokaosasto ja tietysti ne turistinähtävyydet ;) Eikä pidä unohtaa jalkapalloa, Sherlock Holmes- pubia…. lista on loputon.
Jos tykkäät piirakoista, fish ja chips- annoksista, oluesta, tuhdista englantilaisesta aamiaisesta pekonin ja makkaroiden kera, mene lomalle Britanniaan!

 Wales

Wales on Ison-Britannian niemimaa, jossa on kauniit vehreät maisemat loputtomien kukkuloiden reunustamana. Ihmisiä asuu siellä noinkolme miljoonaa. Siellä on syntynyt kolme lemppariani: Tom Jones, Anthony Hopkins ja viimeisenä mutta ei vähäisempänä oma mieheni! Walesissa puhutaan englannin ja kymrin kieltä.Walesilaisia perinneherkkuja on mm. Walesin kakut ja Tatws a Caws.
Wales kakut.
Tatws a Caws.

Walesissa oli hieno vanhanajan lihakauppa, jossa mestari houkutteli asiakkaita ovella. Ei niin puhtoiseen essuun somistautunut rotevan näköinen mies hymyili ystävällisesti ja toivotti hyvää päivää. Lihaa en tohtinut ostaa mutta muutaman valokuvan näyteikkunan takaa napsin.Lihamestarin erikoiset.
Upeat nummet.

wales, mumbles.

Tippukiviluolat olivat hieno kokemus.

Lontoo

Lontoo on Englannin ja Yhdistyneen Kuningaskunnan pääkaupunki. Asukkaita on hurjat 7 825 200 sekä muutama turisti päälle ;) Lontoon suurkaupunkialueella asuu melkein 14 miljoonaan ihmistä! Kiersimme nähtävyyksiä kaksikerrosbussia apuna käyttäen, joka osottautui lasten kanssa erinomaiseksi valinnaksi.

Aurinko paistoi ja halusimme istahtaa hetkeksi, siispä suuntasimme piknikille eittämättä Lontoon kuuluisampaan puistoon, Hyde Parkiin. Siellä  herkuttilimme kolmioleipiä, englantilaisia muffineita, piirakoita, mustikoita ja mansikoita. Haimme eväitä kaupasta sekä paikallisesta pubista ja hyvältä maistui. Niillä eväillä jaksoi jatkaa taas turistina oloa!London EyeBig Ben kellotorni ja parlamenttitalo
Kuuluisa, vanha pubi Thamesin varrella.

Tower of London.

Kallista: Harrods on kuuluisa tavaratalo Lontoon Knightsbridgessä, jossa melkein jokaisen upean tuotteen hinta on päätä huimaava. Lapsille ostimme Harrodsin hedelmäosastolta 125g rasian pensasmustikoita ja hinta yllätti 8,25£ eli noin 10€, voin vaan huokaista kun mietin kilohintaa! Onneksi en ostanut viinirypäleitä, luomua ja kauniin näköisiä kyllä olivat mutta kilohinta olikin sitten jo 140£. Olisikohan niissä ollut kultaiset siemenet sisällä? Hinnasta päätellen niin asia oli :)

Halpaa: Edullisin lapsille koskaan ostama jälkiruoka ravintolassa oli tämä 1£ maksava herkku. Annos sisälsi vaniljajätelöä, suklaakastiketta, vaahtokarkkeja, keksín ja monta palaa brownieseja.1£ jälkiruoka.Herkullisia muffineita.Lue myös nämä