Etusivu Viikonloppu saaristolaisleipätikut

saaristolaisleipätikut

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

 

Herkullista saaristolaisleipää jäi vielä hieman jäljelle joulusta, joten halusin antaa leivälle lisämakua uuden vuoden juhlia ajatellen. Saaristolaisleipä muutti muotoaan ja päätyi leipätikuiksi! Saaristolaisleipätikut saivat ihanan rapean pinnan ja hentoisen valkosipulisen maun, mikä sopi leipään hyvin. Leipätikut sopivat keiton ja salaatin kanssa, mutta niitä on myös hauska dippailla pikkusuolaisina suupaloina ihan sellaisenaan lempidipin kanssa. Jos saaristolaisleipää ei löydy kaapista, voit tehdä mistä tahansa suht kiinteästä ruisleivästä leipätikkuja.

 

Leipätikut 

8 pientä viipaletta saaristolaisleipää ilman reunoja
1 solo valkosipuli
50 g voita
1/4 tl suolaa

Leikkaa viipaleista kova siirappi reuna pois ohuelti. Leikkaa veitsellä kapeita pitkiä leipätikkuja. Hienonna valkosipuli pieneksi. Sulata voi kuumalla pannulla ja lisää leipätikut joukkoon. Paista leipätikkuja rapsakoiksi, lisää valkosipuli ja suola joukkoon. Pyöräytä pannulla muutaman kerran, anna jäähtyä ja tarjoile.

 

Lue myös nämä

4 kommentit

marika loimulahti 29 joulukuun, 2014 - 3:12 pm

Nyt mua harmitta viel enemmän etten kerennyt kokeilemaan saariostoleivän tekoa :D

Peggy 30 joulukuun, 2014 - 7:48 am

Minullakin on lista mitä haluaisin kokeilla, aika ei vaan riitä kaikkeen. Jos pidät ruisleivästä, kokeile ohjetta. Ihana naposteltava vaikka keiton kanssa :)

Jael 29 joulukuun, 2014 - 6:13 pm

Kiva idea.Kunhan sais ensin tehtyä tuollaisen saaristolaisleivän,jota varten roudasin kesällä tänne kilon ruismaltaita;D

Peggy 30 joulukuun, 2014 - 7:50 am

Hi, Jael! Onneksi saaristolaisleipää voi tehdä koska vain, vuodenajasta riippumatta ;)

Kommentointi on suljettu.