Etusivu Jälkiruoka Täytetyt suklaamunat

Täytetyt suklaamunat

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Tiedättekö, töhnämunat on minusta yksi kamallimmista ruokasanoista mitä tiedän. Sana töhnämuna ei vaan maistu minun suussani sitten millään…..mutta kun saan eteeni herkullisesti täytetyn suklaamunan, jo maistuu! Olipa nimi nyt sitten töhnämuna, möhnämuna, töhnis tai täytetty suklaamuna, lopputulos on herkku. Kutsun näitä omia tekeleitäni ”täytetyt pääsiäismunat” nimellä. Olen nössö, tiedetään. Haluan kuitenkin mielikuvani pysyvän jälkkärissä.

 

Täytetyt suklaamunat on todella helppo tehdä. Kaupan hyllyltä se oman maun mukainen suklaamuna, suklaamunan hattu irti ja sitten vaan täytettä sisään. Täytetyt suklaamunat voi täyttää melkein millä makealla täytteellä vaan. Mämmillä, rahkalla, Nutellalla, jäätelöllä, marjoilla….oman maun mukaan. Itse laitoin täytteeksi pääsiäiseenkin sopivaa mangoa, täyteläistä mascarponea, kermaa ja valkosuklaata. Täytetyt suklaamunat on juuri passelin kokoisia suupaloja pääsiäisen jälkkäriksi. Ei liian pieni, eikä liian suuri.

Viime vuonna oli jossain uutisotsikko; äidit sekosivat töhnämunista. Tämä äiti ei onneksi seonnut. Oonko mä nyt ainoo, jonka mielestä sana töhnämuna on ihan kaamee? Millä nimellä sä näitä herkkuja yleensä kutsut?

Täytetyt suklaamunat

6 kpl suklaamunia
50 g mascarponea
1 dl vispikermaa
50 g valkosuklaata
1 mango
Sulata valkosuklaa esim. mikrossa tai vesihauteessa. Anna valkosuklaan hieman jäähtyä.
Vispaa kerma kevyesti. Kuori ja leikkaa mangon liha irti kivestä. Kuutioi mango pieneksi.
Sekoita valkosuklaa, mascarpone, kerma ja mango keskenään.
Leikkaa suklaamunien pää varovasti terävällä veitsellä.
Täytä suklaamunat mascarponeseoksella. Koristele mielesi mukaan.

 

 

Lue myös nämä

12 kommentit

Hellan ja viinilasin välissä -blogi 4 huhtikuun, 2017 - 7:42 am

Ne vaan on jotenkin niin pääsiäisen parhaimmistoa ;) Tässä minun versioni töhnämunista viime vuodelta http://hellanjaviinilasinvalissa.blogspot.fi/2016/03/tohnamunat.html.

Nimetön 5 huhtikuun, 2017 - 6:57 am

Sinun tekeleesi näytti myös aivan ihanilta herkuilta!

Lotta / Syötävän hyvä 4 huhtikuun, 2017 - 12:37 pm

Munkin mielestä tuo töhnämuna on sanana epämiellyttävä! :D Mutta ei ole täytemunissa Cadburyn Creme Egg:n voittanutta (vaikka tolkuttoman makeaa onkin).

Nimetön 5 huhtikuun, 2017 - 6:58 am

Se on niin hyvää! Briteissä niitä popsittiin liiaksikin, ei tarvinnut olla edes pääsiäisen aika :D

Juulia / Vaimomatskuu 4 huhtikuun, 2017 - 3:55 pm

Töhnämuna ON sanana aivan kaamea :D Kenellä lie välähtänyt keksiä tämä nimitys… No mutta, itse viritelmä on kyllä houkutteleva! Taidan itse kokeilla mämmimunaa :)

Nimetön 5 huhtikuun, 2017 - 7:02 am

Eikö olekkin siis aivan kaamea! Kuka lie keksinyt? Nyt kyllä pistit pahan, mämmimuna :D

Sirkku 4 huhtikuun, 2017 - 5:20 pm

Miekään en käytä sanaa töhnämuna… vaan möhnämuna! Totta kuitenkin on, että täytetyt suklaamunat kuulostaa huomattavasti juhlavammalta. Ehkä möhnämunat on niitä kaupan valmiita ja täytetyt suklaamunat taas itse tehtyjä? Pitääkin viritellä oma versio vaikka jo palmusunnuntaiksi. Kiitos inspiraatiosta!

Nimetön 5 huhtikuun, 2017 - 7:05 am

Möhnämuna, hehehe :D On kyllä hauskoja versioita kaikki. Nämä on kyllä niin hyviä, että meillä jo kyseltiin, koska saa lisää.

Pia / Lyhyenä hetkenä 4 huhtikuun, 2017 - 7:16 pm

Töhnämuna, ei kiitos. Miksi näille ylipäätään pitäisi olla oma nimi, se täytetyt pääsiäismunat kelpaa paljon paremmin. Jospa kokeilisi itsekin munien täyttämistä vihdoin tänä pääsiäisenä!

Nimetön 5 huhtikuun, 2017 - 7:08 am

Luulenpa, että raflaava nimi on ollut alunperin suosion hakuisuutta tuova juttu. Nimi on vain niin kamala, että menee koko ruokahalu. Täytetyt suklaamunat on minustakin juuri passeli nimi ja maistuu herkulliselta.

Ariela/ Andalusian auringossa-blogi 5 huhtikuun, 2017 - 11:34 am

Niin samaa mieltä siitä, että töhnämuna on sanoista niitä ihan hirveimpiä :-) Tämä resepti sen sijaan ei todellakaan ole <3

Nimetön 5 huhtikuun, 2017 - 12:46 pm

Yritin juuri miettiä kamaluuden sijaan, mikä on kaunein ruokasana? En keksinyt vielä :)

Jätä kommentti