Etusivu Lifestyle Eriskummallisin matkailukesä
Eriskummallisin matkailukesä

Eriskummallisin matkailukesä

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Mennyt kesä on eriskummallisin matkailukesä, jonka olen koskaan elänyt. Korona vei mennessään pitkään odotetut lomasuunnitelmat ja toi tullessaan yllättäviä asioita, uskallusta ja elämänjanoa. Jos joku olisi minulle sanonut vuosi sitten, mitä kesä tuo tullessaan, olisin nauranut viiksihaiveneihini. Näitä kuvia katsellessani hymyilen, miten ihania muistoja.

 

Eriskummallisin kesä

 

Eriskummallisin matkailukesä

Meidän piti alunperin viettää kesää Walesissa ja heinäkuussa oli tarkoitus lähteä 20 -vuotis hääpäivän kunniaksi Miamiin. Miamista risteilyaluksella lähisaariin ja maihin. Suomeen olisimme palanneet elokuun alussa. Toisin kävi. Korona muutti maailman tilanteen ja jäimme kotiin.

Kesäkuussa teimme rohkean päätöksen ja hankimme elämämme ensimmäisen matkailuauton. Olimme haaveilleet asiasta vuosia, mutta todellakin vain haaveilleet. Ennen kesää kummallakaan meistä ei ollut Walesin Tikrun kanssa mitään kokemusta asuntoautolla matkailusta saatika ajosta. Autokaupoilla ollessamme totesin Tikrulle, että paree sitten tykätä. Sen verran on suuri investointi ja jos ei tykätä, ajetaan silti!

 

Eriskummallisin kesä

Eriskummallisin kesä

Sunlight T67 2020

Karavaanari

 

Matkailuauton hankinta osoittautui onneksi oikeaksi päätökseksi. Vietimme auton kanssa kylki kyljessä melkein koko kesän ja pitää tunnustaa, että minulla on jo kaipuu uudelleen tien päälle. Vapauden tunne on jotain, mitä en osaa sanoiksi laittaa. Silmänruokaa on joka puolella, missä vain ajaa. Karavaanareita jaetaan moneen eri kategoriaan. On innokkaita, inhokkaita ja jotain siltä väliltä. Meidän tyyli taisi olla…. morjestellaan, mutta pidäthän turvavälin.

Mietin usein kesän aikana, miksi Suomessa matkailu on aina jäänyt jalkoihin ulkomaanmatkoille. Tosin osaan vastata tuohon itse.

  • Ulkomailla on kaikki paljon halvempaa ja eksoottisempaa.
  • Auringonpaiste, toisin kuin suomessa. Täällä sataa vettä ja juhannuksena saattaa tulla räntää.
  • Sinun ei tarvitse miettiä, mitä ihmiset sinusta ajattelevat. Olet vain oma itsesi, niin bikineissä kuin baarissakin.

Kesän Suomea kiertäen, yliviivaan jokaisen ajatukseni. Mikä olisi sen eksoottisempaa kuin juhannuksena lähikaupan herkkuja grillatessa elät kaikki neljä vuodenaikaa samalla kertaa. Vaatteiksi voit valita ne bikinit, pitkän villatakin ja kumisaappaat. Kukaan suomalainen ei ihmettele, koska naapurisi osaa samaistua tilanteeseen. Täällä voit olla juuri itsesi oloinen ja näköinen, harvoin ketään kiinnostaa. Suomi on oikeastaan helppo ja avarakatseinen matkailumaa.

 

Kokkolan nähtävyys

Eriskummallisin kesä

Tuulimylly

Peggyn pieni punainen keittiö

Eriskummallisin kesä

Mun kaunis kotimaa

Mitä enemmän kiertelimme kaupungeissa ja kunnissa, sitä enemmän halusin nähdä. Jokaisesta paikasta löytyi oma mansikkapaikka ja helmi. Kotimaanmatkailu räväytti kerralla silmäni auki ja sai hieman nolon olon. Miten en ole tiennyt tästä ja tästä. Tietämättömyyteni loisti sinne ruutujen toisellekin puolelle ja kiitos teidän, saimme paljon vinkkejä, minne kannattaa seuraavaksi suunnata. Kiertelimme mahdollisimman paljon paikallisissa kahviloissa ja yksi mieleenpainuvin oli tämä ihana kesäkahvila, Tyynelän tontut. Hauska ja persoonallinen kahvila tarjosi makoisia kastamisia. Tonttuja vilisi silmissä ja miljöö oli huokaisevan persoonallinen.

 

Tyynelän tontut kesäkahvila

 

Kesäruoka

Meidän koko kesäruoka valmistui grillissä ja kaasuliedellä. Olin kokematon kaasun käyttäjä, ainoastaan briteissä on tullut tehtyä ruokaa kaasuliedellä. Ruoanlaitto jännitti, koska matkailuauton kaasulieden päälle ei voi laittaa sitä isointa ja parasta pannua, tilat ovat sen verran pienet.

Yllättävän nopeasti opin niksit ja perhe sai ruokaa syödäkseen. Eniten tuli tehtyä aamuisin grillissä paistettua kananmunaa, tomaattia, pekonia ja makkaroita. Lisäksi marjoja, hedelmiä ja leipää oli yleensä tarjolla. Teetä ja kaakaota juotiin paljon koleina aamuina. Grillipizza ja tortillat olivat perheen ykköstoive, paistetut grilliperunat ja kala. Grillisämpylät oli oiva välipala. Sämpylöihin laitettiin raastesalaattia ja kala, kana tai lihatäyte.

 

Camping aamiainen

Campin ruoka

 

Ystävä

Yksi kesän ihanimmista asioista oli rakkaan ystäväni Sweet Food O` Mine Sarin ja hänen perheensä luona Myrskylahdella kyläily. Sari oli taikonut pöytään tapansa mukaan upeita tarjottavia ja ilmakin oli mitä parhain. Lapset kirmasivat ulkona ja uivat meressä. Miesten puheesta ei meinannut tulla loppua, juttua riitti maailmaa kiertäneillä seikkailijoilla. Me naiset hymyilimme varmasti posket kipeäksi. Puhuimme lapsista, miehistä, puutarhanhoidosta, taloista, autoista ja tulevista yhteisistä reissuista. Arkisista asioista ja lopuksi skoolasimme elämälle. Ystävät ovat rikkaus.

 

Eriskummallisin kesä

 

Hääpäivä

Meidän 20 -vuotis hääpäivä oli yhtä road trip- elämystä aamusta iltaan. Oltiin melkein Suomen Miamissa, nimittäin aamun meni Ähtärissä, iltapäivän KESKISILLÄ ja ilta kotona!  En ole koskaan aiemmin käynyt eläissäni Tuurissa, joten nyt sekin on tullut koettua. Emme nähneet Vesaa, mutta kuka sitä Vesaa kaipaa. Kun on vierellä Walesin Tikru, elämäni rakkaus ja sielunkumppani ♥

 

Uusi perheenjäsen

Olin vannonut, ettei meille tule enää koskaan koiraa. Vuoden koirattoman elämän jälkeen tuli kuitenkin ikävä uutta lemmikkiä ja oho. Niin siinä kävi, että Ihana Papu, pieni kiinanharjakoira sai meiltä kodin. Papu oli aivan meidän näköinen ja sopii tähän omituisten otusten kerhoon. Papu on ollut perheessämme elokuun lopusta saakka ja yhteiselo soljuu. Papu ei vielä ole innostunut autoilusta, mutta onneksi meillä on vuosi aikaa harjoitelle. Ensi kesänä rouva Sunlight suunnistaa uusiin seikkailuihin perhe Thomaksen kanssa.  Kohti ääretöntä ja sen yli…..

 

Viavrois Cruel Challenger

Kesä 2020

Tämä kesä oli makea kuin mansikka, lämmin kuin aurinko ja virkistävä kuin sade. En voisi olla onnellisempi ♥ On aika sanoa heipat eriskummallisin kesä 2020. Vaalin muistoja sydämessäni.

 

Sunlight 67

 

Toivottavasti kesä 2020 jätti sinulle myös hyviä, iloisia muistoja!

Peggy

Seuraatko jo Peggyn pieni punainen keittiö-Instagramissa? Olisi mukava nähdä sielläkin!

Lue myös nämä

4 kommentit

Eija Sokoloff 19 syyskuun, 2020 - 2:50 pm

Ihana juttu ja kuvat. Papulle silityksiä. T. Saska chowi poika.

Peggy 24 syyskuun, 2020 - 11:08 am

Kiitos, Papu the säpötys pikkuherra naskalihammas kiittää ja lähettää tulpaterkut!

Sari 19 syyskuun, 2020 - 3:33 pm

Näin jälkeen päin kun miettii ja katsoo, niin kyllä se kesä 2020 ei ollut yhtään hullumpi, vaikka maailma ympärillä olikin muuttunut ❤️
Kesän kohokohta oli ehdottomasti se, kun kävitte kylässä. I kyselee koko ajan teidän perään ja kyllä meillä muillakin on ikävä ❤️

Peggy 30 syyskuun, 2020 - 4:39 pm

Kesä 2020 oli minustakin ihana seikkailujen kesä <3 Vierailu ikimuistoinen kohokohta!

Jätä kommentti