Etusivu Jälkiruoka Kohti pääsiäistä jännittävin mielin

Kohti pääsiäistä jännittävin mielin

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Pääsiäinen alkaa meidän perheessä hieman erilaisissa tunnelmissa kuin ennen. Pitkäperjantaina hyppään aamulla junaan jännittävän iloisin mielin ja sanon perheelle heipat muutamaksi tunniksi. Tikru jää kotiin lapsien kanssa, pitämään pikkupupupujen juhlaa. Se tarkoittaa, ettei pääsiäisruokaa syödä perjantaina, vaan Tikrun spessua. Murukastiketta ja makaronia kyytipojaksi. Ai että, kun lapset aina odottavatkin niin innoissaan sitä ruoaksi.

Minä jatkan matkaani ”somevelho” Veeran luokse. Mikään tavanomainen vierailu ei kuitenkaan ole kyseessä, vaan työpäivä. Nimittäin blogin kulisseissa kuohuu ja vain Veera voi auttaa minua saamaan purjeet takaisin rauhallisille vesille. Peggyn pieni punainen keittiö-blogissa on melkein 700 reseptiä, jotka ovat tämän neljän vuoden aikana tulleet kuin hiipien sivuille. Blogi ei tällä hetkellä toimi niinkuin pitäisi ja nyt siihen tulee muutos. Pyhien jälkeen blogissa tapahtuu jotain supermahtavaa sulle ja mulle! Blogin ylläpito muuttuu ja ulkoasu siinä samalla, jotta te ihanat kanssakokkaajat löydätte reseptit ja höpötykseni sivulta helpommin. Ulkoasu pysyy selkeänä ja peggymäisenä, joten ei huolta. Jännittää niin vietävästi, miten vanha koira oppii uutta. Onneksi Veeran tuki ja te ihanaiset, olette mua tsemppaamassa. Hiio ohoi ja nokka kohti uusia seikkailuja!

Pääsiäismunien koristelu

Perjantaita odotellessa olen koristellut kotia jo hieman pääsiäisasuun. Muistatteko lapsuudesta, kun tussin väripäätä kasteltiin vedellä ja tussin toisesta avonaisesta päästä puhallettiin ilmaa sisään, jotta väri lensi ympäriinsä pilkkuina. Näin nämä kananmunat sai ulkoasunsa. Lopuksi kirjoitin pääsiäismuniin asioita, jotka ovat tärkeitä muistaa pyhinä. Family, love, happiness, enjoy, relax ja easter.

 

Pääsiäisen ruokaamme kuuluvat olennaisena osana tuoreet yrtit, rosmariini, timjami ja persilja. Niiden tuoksu ja maku saa sukkani pyörimään, jos siis käyttäisin sukkia! Pääsiäisviikolla moni ostaa kotiinsa paljon kukkia, minä taas hamstraan yrttejä. Yrttejä löytyy keittiöstä, kukkapurkeista ja jopa seiniltä. Yrteissä on vaan sitä jotain!

 

DIY pupulahjapussit

Jottei pääsiäinen mene pelkkien yrttien pureskeluksi, pitäähän sitä herkkujakin pöydistä löytyä. Tein paperisista eväspusseista söpöjä pupulahjapusseja, jotka täytin pääsiäisen Rocky Roadilla. Pupupussit on tosi helppo tehdä. Keskeltä leikataan pois paperia V:n muotoon ja siinä onkin jo korvat valmiina. Tussilla silmät, nenä ja viiksikarvat. Pääsiäsherkut sisään ja sitten vaan langalla solmimaan pussin suu varoen kiinni. Mielestäni aika söpötyksiä, eikö?

 

 

Pääsiäisen Rocky Road

Pääsiäisherkkuja pitää aina olla perinteisten pääsiäismunien lisäksi. Tein jo jääkaappiin odottelemaan pääsiäisöverimakeiset eli Rocky Road herkun, jossa yhdistyy kaikki lasten mieleiset pääsiäismakeiset. Suklaapupuja, suklaamunia, hedelmärakeita, pistaasipähkinöitä ja valkosuklaata. Ongelma tosin on, kun palaan perjantaina kotiin, onko palaakaan jäljellä? On niin herkullista! Mistäkö tiedän?  Tekijä tietenkin koemaistoi, ihan pikkiriikkisen palan vaan…

 

 

Pääsiäiskukaksi valitsin tänä vuonna valkoisia helmililjoja sekä narsisseja. Lapset ihastuivat kaupassa helmililjaan, kun muistuttavat niin paljon kuulemma hattivatteja ja niinhän ne muistuttavatkin! Muutama hattivattikukka lähti sitten kotiin lasten iloksi ja minä fiilistelin perinteisen narsissin tuomasta värienergiasta. Tein vielä sammalpedin vanhalle pupuherralle, joka kurkkii häkin sisältä tai noh, ainakin kuvausten ajan. Häkin kansi nostettiin kuvien jälkeen pois, jotta se saa lähteä loikkimaan halutessaan.

 

 

Täällä ollaan jo valmiina pääsiäisen viettoon. Pääsiäinen otetaan rennosti, ilman turhia luudan lakaisuja tai noitahatun kiristystä. Ollaan vaan ja nautitaan. Tärkeintähän on se yhdessäolo. Ihanaista pääsiäisen odotusta!

-Peggy-

 

Lue myös nämä

Jätä kommentti