Etusivu Jälkiruoka Pääsiäiskattaus pienellä vaivalla ja pienellä rahalla

Pääsiäiskattaus pienellä vaivalla ja pienellä rahalla

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Pääsiäinen kolkuttelee jo ovella ja silloin koti pukee päällensä juhla-asun keväisin koristein. Pääsiäisenä vietetään paljon aikaa ruokapöydän ääressä hyvässä seurassa, joten pääsiäisenkattaus on tärkeä osa juhlaa. Kauniin pääsiäiskattauksen saa pienellä vaivalla ja pienellä rahalla helposti. Pääsiäiskattaus ei tarvitse olla täynnä koristeita, vähempikin riittää ja keväisin värein saa jo paljon aikaan.

Itse pyrin kierrättämään kaikki koristeet ja kaapistani löytyykin hyvin vanhoja yksijalkaisia ja silmäisiä tipuja, mutta kaikilla on paikkansa ja aikansa. Otan joka vuosi esille vain osan koristeista, jotta ne pitävät viehätyksensä pitkään.

Vinkkejä pääsiäiskattaukseen

Silitetään komeron perältä se paras pöytäliina juhlan kunniaksi, vaikka kuinka silittäminen tuntuisikin tympeältä. Suora rypytön pöytäliina antaa raamit kattaukselle. Kerrottakoon, että inhoan silittämistä. Otetaan kaapista parhaat posliinit ja aterimet tai sellaiset, joita ei ole pitkään aikaan pöydässä käytetty. Silloin pöytä näyttää taas uudelta ja raikkaalta. Sidotaan juomalaseihin kaunis nauha tai nimilappu. Taitellaan lautasliinat kauniisti esim. hauskoja pupuliinoja.

 

Jos ruohot on unohtunut laittaa multaan tai on allerginen kukille, silloin haetaan metsästä (maahan tippuneen) tai tien vierestä iso puunoksa, puhdistetaan se päälisin puolin liasta ja laitetaan kuivaan maljakkoon. Ripustetaan oksille pieniä munia tai höyhenniä. Oksille voi myös ripustaa pieniä pääsiäisviestejä tai runoja.

Käytetään kattauksessa keväisiä värejä, kynttilöitä, kukkia, pupuja, kanoja, munia tai höyheniä. Tehdään kattaus, joka on juuri oman oloinen. Jätetään tilaa myös ruokailijoille eli vähemmän on enemmän.

Tein tänään jo huomista varten valmiiksi oman aamiaiskattauksen. Silitin pitkin, melkein pupuhampain pöytäliinan ja laitoin vanhat lautaset pöytään. Pöytään päätyi myös poikani leikeissä katkennut pihamme päärynäpuun oksa, jonka koristelin pienillä munilla ja pääsiäisviestillä. Virvonnasta jääneet höyhenet koristeli servettejä, koristenauhoista väkersin rusetteja laseihin, kirppurorilta ostetut 2 € munakupit pääsi kunniapaikalle ja loppusilaus oli pieni suklaamakeinen jälkkäriksi servetin päälle. Tilaa itse ruokailulle jää mukavasti, kun pöydässä ei juoksentele liikaa pupuja :) Muutama kynttilä olisi vielä tehnyt mieli laittaa pöytään, mutta ne saa odottaa vuoroaan iltaan!

Lue myös nämä

2 kommentit

Veera 1 huhtikuun, 2015 - 7:17 pm

Sillä höyryvehkeellä voi myös SILITTÄÄ!!
Ihana kattaus, erityisen kiva idea noi rusetit laseissa.

Nimetön 3 huhtikuun, 2015 - 8:18 am

No, juuri katsoin samaa, mutta ilmeisesti siihen tarvitsee jonkun oman erilaisen pään silitykseen. Grillinkin sillä saa puhtaaksi, jee! Kerrankin siivoan innolla :D

Kommentointi on suljettu.