Etusivu Grillaus Pekoniparsa
Pekoniparsa resepti

Pekoniparsa

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Pekoniin kiedottu parsa on mitä maukkainta pikkupurtava. Pekoniparsan valmistus on niin nopeaa, että sitä voi kutsun pikaruoaksi. Pekoniparsan voi valmistaa grillissä, uunissa tai pannulla tilanteen mukaan. Näin grillaikauden alkaessa suosittelen kokeilemaan herkullista parsaa grillissä. Pekoniparsa sopii monen ruoan lisukkeeksi ja on parhaimmillaan juuri valmistettuna.

Pekoniparsa resepti

 

Parsaa ostaessa kannattaa huomioida muutama asia. Parsan pitäisi olla napakan ja kiinteän oloinen tapaus, joten älä valitse velttoa parsaa. Jos parsassa on ohut kuori, sitä ei tarvitse kuoria ollenkaan. Tarvittaessa kuori parsa vasta juuri ennen pekonikääreen laittoa, näin parsan koostumus pysyy hyvänä. Parsa on todella kevyttä ja siitä saa hyviä vitamiineja, joten syö parsaa!

Pekoniparsa

Pekoniparsa

  • Iso nippu napakkaa vihreää parsaa
  • noin 2 pkt pekonifilettä

 

  1. Huuhtele ja kuivaa parsa.
  2. Poista parsan huono kanta pois ja kuori parsan varsi ohuelti (tarvittaessa).
  3. Kieputa pekoni parsan ympärille, niin että parsan kaunis pää jää näkyviin.
  4. Grillaa parsaa keskilämmöllä noin 5-10 minuuttia grillistä riippuen.
  5. Kääntele parsaa grillauksen aikana muutaman kerran, kunnes saa kauniin värin.
  6. Uunissa valmistaessa paista pekoniparsa 250 asteessa noin 10 minuuttia.

 

Helppo pekoniparsa resepti

 

Grilli ja tuskahiki

Siitä onkin vierähtänyt yli 10 kk aikaa, kun viimeksi grillasimme. Kun laitoimme grillin pois käytöstä, sitä ei tullut putsattua kunnolla. Voitte varmaan arvata, mikä homma minua odotti kun aukaisin grillin kannen. Tuskahikihän siinä tuli jo katsellessa ja aikaa meni monta tuntia, ennen kuin sain grillin puhdistettua. No, nyt kelpaa taas grillata ja auringolle sellaiset terkut, että tervetuloa meille pian kylään!

 

Lue myös nämä

Jätä kommentti