Etusivu Koti ja kattaus Pupua pääsiäispöytään

Pupua pääsiäispöytään

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Tajusin vasta eilen, että pääsiäiseen on enää kaksi viikkoa. Lapsiperheessä pääsiäinen on odotettua aikaa. Me aikuiset odotamme muutaman päivän vapaita ja yhdessäoloa. Lapset taas odottavat pääsiäispupun vierailua, koska se tietää suklaamunan etsintää ja herkuttelua. Pääsiäisenä monessa kodissa koristellaan ja fiilistellään tipuilla. Itse olen enemmän pupuihmisiä kuin tipuihmisiä. Puput on loikkineet vuosien saatossa kuin vahingossa tähän taloon, tuoden iloa. Selatessani blogin vanhoja reseptejä, pupumaisia hahmoja tuli vastaan vaikka ja kuinka. Missä mun kaikki tiput on, ihmettelen vaan? Tänäkin vuonna siis laitetaan pupua pääsiäispöytään perinteiden mukaan, mitä sitä sitten hyvää vaihtamaan. Keräsin tähän postaukseen parhaat tee se itse- pupuvinkkini, jos joku muukin innostuu laittamaan pupua pääsiäispöytään.

 

Pupua pääsiäispöytään

 

Meidän pääsiäispöydässä on yleensä pehmoisia, rapisevia, suklaisia, makeita ja varsin söpöjä pupuja. Moni on kehunut myös jäniksen lihaa pääsiäisen juhlapöydässä, mutta itse en ole vielä jänistä maistanut, enkä taida tänäkään pääsiäisenä maistaa. Mites teillä muilla, kuuluuko puput teidän pääsiäispöytään vai oletteko enemmin tipufaneja?

 

Söpöt puput pääsiäispöydässä

 

Hunajaiset pupusämpylät

  • Nämä pehmoiset söpöläiset saavat makunsa kevyestä hunajatakista. Sämpylöiden tekemiseen menee hieman enemmän vaivaa kuin perinteisiin sämpylöihin, mutta….. maku ja ulkonäkö hurmaa sen verran paljon, että kerran vuodessa sitä ihan innostuu väkertämään tälläisiä. Näillä sämpylöillä saa perheen ja ystävät hymyilemään pääsiäispöydässä, onhan ne aikas kivoja tekijästäkin.

 

 

Pupu-porkkanaleivos

  • Mehevä pupu-porkkanaleivos syntyy näppärästi pupumuotilla porkkanakakkulevystä. Täytteeksi mieleistä tuorejuustoa ja sokerimassatakki päälle ulkonäköä tuomaan. Jos sokerimassasta  ei tykkää, voi puput kuorruttaa valkosuklaalla.

 

 

Pupulahjapussit

 

  • Itse tehdyt pupulahjapussit voi valmistaa näppärästi esim. eväspaperipusseista. Pusseihin sujahtaa piiloon niin suklaamunat kuin muutkin pääsiäisnamuset!

 

Pupuliina

 

  • Hauskat pupuliinat sopivat lapsenmieliseen pääsiäiskattaukseen. Pupuliinat on helppo valmistaa isoista paperiliinoista, valmistukseen ei tarvita kuin liina ja tussi. Valitse kuosi mielesi mukaan.

Pupuservetti

 

Pääsiäispupun suklaamunat testissä

Pääsiäispupun vierailu on aina yhtä iloinen yllätys. Muuta vuosi sitten pääsiäispupu toi lapsille kasan suklaamunia, jotka pääsivät arvosteluraadin, kissan ja pikkupupun maku- ja tavaratestiin.  Millaisia tavaroita suklaamunista löytyi ja maistuiko suklaa? Ainakin noita-akan jalkojen pohjista löytyi seuraavana iltana muutamakin yllätys, kun yritti hiippailla lastenhuoneessa hissukseen (auts)!

 

Lue myös nämä

Jätä kommentti