Etusivu Joulu Hurmaavat joulujuomat
Hurmaavat joulujuomat

Hurmaavat joulujuomat

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

*Perrier-Jouët, Gisselbrecht Riesling, Jacob’s Creek / pr-näyte* Muut tuotteet omia.

 

Joulu on hyvän ruoan lisäksi juhlajuomien aikaa. Hurmaavat joulujuomat ilahduttavat juhlapöydässä ja niitä kannattaakin varata muutama eri vaihtoehto pyhien varalle. Jouluruoan värikäs kirjo suolaisesta makeaan ja kaikkea siltä väliltä, saa kaipaamaan kyytipojaksi hyvin erityyppisiä juomia. Veden ja kivennäisveden lisäksi on hyvä olla tarjolla muitakin alkoholittomia vaihtoehtoja, kuten mocktailit ja glögit, jotka maistuvat koko perheelle. Mitä muuta voi tarjota jouluna ja mikä maistuu kalapöydässä tai kinkun kaverina? Inspirodu hurmaavista joulujuomista ja nappaa vinkit talteen.

 

Hurmaavat joulujuomat

Hurmaavat joulujuomat

Joulun juhlinta aloitetaan usein alkumaljalla, jolloin toivotetaan joulun alkavaksi. Alkumalja voi olla mocktail, glögi, kuohuviini tai samppanja. Valitse juomalle näyttävä kaunis lasi, koristele mielesi mukaan.

Maljan jälkeen jouluruoka startataan usein kalapöydästä, jossa voi olla tarjolla eri kalalajeja, äyriäisiä, salaatteja ja kasviksia. Kalapöydän antimet nautitaan usein valkoviinin kera. Useat valkoviinit sopivat myös vaalean lihan, kuten kalkkunan kanssa. Jälkiruokapöydässä olevien juustojen kera ja tietenkin ihan sellaisenaan seurustelujuomana.

Kalapöydästä siirrytään tuhdimpiin makuihin ja punaviiniin. Punaviini on täydellinen punaisen lihan, kuten kinkun, palapaistina, riistan ja ankan seurassa. Kokeile punaviiniä myös kastikkeissa, juuston tai jälkiruokien kanssa.

Jälkiruokajuomaksi kaipaan kupillisen höyryävää glögiä, jossa voi maistaa kaikki joulun mausteet. Mustikkaglögi ja puolukkaglögi ovat suosikkejani. Hedelmäisten kuivakakkujen, hedelmien ja juustojen seuraksi sopii myös esim. sherry.

 

Olen listannut alle hurmaavan makuisia joulujuomia, jotka pääsevät tänä jouluna juhlapöytäämme. Toivottavasti löydät sieltä myös oman suosikkisi joulun juhlapöytään.

 

Seuraatko jo Peggyn pieni punainen keittiö-Instagramissa? Olisi mukava nähdä sielläkin!

 

Peggy Thomas

Hurmaavat joulujuomat

Alkumalja ja joulun juhlajuoma

Perrier-Jouët Grand Brut ja alkoholiton joulumocktail

Koska joulu on kerran vuodessa ja pitkään odotettu juhla, päivä on samppanjansa ansainnut. Alkuun kilistellään lasillinen Perrier-Jouët Grand Brut samppanjaa ja alkoholittomana vaihtoehtona joulumocktailia.

 

Joulun juhlajuomat

Perrier-Jouët Grand Brut

Erittäin kuiva ja hennon paahteinen Perrier-Jouët Grand Brut samppanja on jo pullon ulkonäöen perusteella elegantin makuinen.  Ulkonäkö ei petä ja Perrier-Jouët Grand Brut on odotuksensa väärti. Samppanja maistuu pirteän hedelmäiseltä ja siinä voikin aistia sitruksen, viheromenaisen sekä valkoherukkaisen vivahteen. Tuoksu on raikkaan kukkainen. Juoman sopii alkumaljan lisäksi myös kasvisruokien, vaalean lihan, kalan ja äyriäisten seurassa nautittavaksi. Samppanjaan satsatessaan kannattaa nauttia juoma viilennettynä 8-10 asteisena, silloin se on parhaimmillaan.

Hinta Alkossa: 49,99 € / 0.75 l 

 

Perrier-Jouët Grand Brut

Joulumocktail

Ihanan raikas glögiltä ja inkiväärioluelta maistuva joulumocktail hurmaa juhlaväen maullaan. Joulumocktail -resepti on melkein yhtä lyhyt kuin pieni ajatus, joka kestää silmänräpäyksen. Alkoholiton mocktail valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta. Mocktail saa koristeeksi kauniin punaisia marjoja ja rosmariinin oksan. Joulumocktail on parhaimmillaan hyvin viileänä jäiden kera.

 

Joulumocktail

Joulumocktail -resepti

2 :lle

  • 4 dl sokeritonta glögiä
  • 2 dl alkoholitonta inkivääriolutta
  • 2 tl puolukoita tai karpaloita
  • 2 rosmariinin oksaa
  • jäitä

 

  1. Jäähdytä molemmat juomat etukäteen jääkaapissa. Annostele jäitä lasiin.
  2. Kaada inkivääriolut ja glögi lasiin. Lisää marjat ja koristele mocktailit rosmariinin oksilla.

 

Joulumocktail

Kalapöytä, kasvikset, vaalea liha ja juustot

Gisselbrecht Grand Cru Müenchberg Riesling

On aika suunnata katse joulun yhteen odotetuimpaan tapahtumaan, ruokailuun. Jouluruoka aloitetaan yleensä alkupaloilla ja kalapöydän antimilla. Kuiva valkoviini Gisselbrecht Grand Cru Müenchberg Riesling on siihen juuri erinomainen valinta.

 

Valkoviini joulupöytään

 

Ranskalainen kuiva ja hapokas Gisselbrecht Grand Cru Müenchberg Riesling  nousi tämän vuoden Viinilehden lukijoiden valkoviinisuosikiksi ja sai sen lisäksi Viinilehdeltä täydet viisi tähteä. Eikä ihme, viini on erinomainen. Viinissä voi maistaa pirteää sitruksen ja greipin sävyt. Kepeästi yrttimäisyyttä ja persikan hedelmällistä pehmeyttä. Tämän rieslingin sopii kalapöytään, kasvisten, vaalean lihan, kuten kalkkunan ja juustojen seuraksi. Viini on parhaimmillaan noin 12 asteisena nautittuna.

Hinta Alkossa: 19,98 € / 0.75 l 

 

Hurmaavat joulujuomat

Kinkkuviini ja täyteläiset liharuoat

Jacob’s Creek Double Barrel Shiraz

Herkkua on siinä monenlaista, kuiske kuuluu ….. On aika käydä pääruoan pariin. Kinkkua on odoteltu jo tovi, kokonainen vuosi. Kinkun ja muiden liharuokien kanssa sopii parhaiten täyteläinen ja mausteinen punaviini, viini missä voi maistaa joulun sävyjä.  Minun valintani lihojen seuraksi on Jacob’s Creek Double Barrel Shiraz.

 

Joulun juhlajuomat

 

Australialainen Jacob’s Creek Double Barrel Shiraz on erinomainen punaviini, joka sopii täydellisesti liharuokien, kuten kinkun, palapaistin ja riistan seuraan. Täyteläisen mausteinen, mehevän hilloinen ja pehmeä punaviini on kypsytetty viskitynnyreissä, josta se saa aivan omanlaisensa maun. Viinissä voi aistia neilikan ja viikunan sävyjä. Tuoksussa syvää tummaa suklaata, tammisuutta ja hedelmäisyyttä. Viinin maku ja tuoksu on kuin tehty joulupöytään. Punaviini on parhaimmillaan 16-18 asteisena tarjoiltuna.

Hinta Alkossa: 18,48 € / 0.75 l 

Joulun juhlajuomat

Jälkiruokajuoma

Mustikkaglögi ja puolukkaglögi

Aidoista marjoista tehty mausteinen glögi maistuu niin jälkiruokapöydessä kuin koko joulun juhlajuomana. Valmistus on todella helppoa ja raaka-aineet löytyvät yleensä lähikauppojen valikoimista. Itse tehty glögi on myös mitä mainion ruokalahja, joten kannattaa tehdä heti kerralla enemmän. Nämä juomat hurmaavat taatusti. Nämä itse tehdyt glögit voit nauttia höyryävän kuumana tai hyvin viilennettyinä.

 

Mustikkaglögi

 

Kommenttisi olisi mieluinen. Alkoholia koskevat kommentit tosin kiellettyjä Suomen alkoholilainsäädönnön vuoksi.

Lue myös nämä

Jätä kommentti