Etusivu Koti ja kattaus Juhlakattaus, sisustustrendit 2018 ja rusetti lautasliina
Talven juhlakattaus

Juhlakattaus, sisustustrendit 2018 ja rusetti lautasliina

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Olen aika innoissani uusista tuulista, nimittäin Peggyn pieni punainen keittiö- blogissa tullaan tästä lähtien näkemään joka sunnuntai Koti ja kattaus- postaus. Koti ja kattaus- postauksissa inspiroidutaan astioista, tekstiileistä, tavaroista, trendeistä, uutuuksista ja kirpputorilöydöistä. Tehdään itse helppoja kattaukseen ja sisustukseen liittyviä koristeita. Kerätään kukkia maljakkoon, värjätään käpyjä, laitetaan ilmapallot leijumaan, taitellaan lautasliinoja, sytytellään kynttilöitä…. Suunnitellaan, ideoidaan ja fiilistellään teemajuhlia sesonkien mukaan. Kotiosiossa puhutaan tällä kertaa muustakin kuin ruoasta. Siinä sisustellaan kotia, eletään tavallista arkea, vaihdetaan ajatuksia elämän menosta, ravinnosta, hyvinvoinnista ja kaipa sitä voisi kuvailla kaiken kaikkiaan viikon life- style pläjäykseksi. Toivottavasti sinäkin innostuit ja saan sinut kylään blogiini sunnuntaisinkin. Miltäs uudet tuulet kuulostaa?

Talven juhlakattaus

Kattaus kuin puoliruokaa

Rakastan kauniita kattauksia, kaunis kattaus on kuin puoliruokaa. Kaunis kattaus ei silti tarkoita tukkua rahaa, vaan pienillä nikseilläkin saa kattaukseen eloa. Itse suosin kattauksessa melkein niitä asioita, mitä jo kaapeista löytyy ja tyylini on aika pelkistetty. Trendien perässä harvemmin juoksentelen, mutta pientä freesausta ja piristystä jonkin verran harrastan, sesonki uutuusten tullessa kauppoihin. Olen superlaiska pöytäliinojen silittäjä ja hölmöä kyllä, tykkään eniten pellavaliinoista, jotka rypistyvät helpoiten. Vieraat onkin saaneet tottua boheemisti rypistyviin pöytäliinoihini jo vuosia, olen tainnut tehdä siitä itselleni jo melkein oman trendin. Jos vanhin tytär tai Tikru ei ole innostunut kauniisti pyydettyäni silittämään, pellavapöytäliinani on jokseenkin villin näköinen tapaus ja sen suon. Isot juhlat on sitten erikoistapaus ja silloin otan raudan esiin minäkin.

Astioita ostelen silloin tällöin kaupasta tai kirpparilta. Kukkia, tekstiileitä ja kynttilöitä ostelen sitten senkin edestä. Niillä saa kivan näköistä vaihtelua kattaukseen, oli arki tai juhla. Teen itse kattauksiin kukka-asetelmia, kerään luonnosta luonnonmateriaaleja ja muovaan niistä sitten teemaan sopivia väkerryksiä kattaukseen esim. maalatut kävyt.

Sisustustrendit 2018

2018 trendivärit

Talven ja alkavan kevään 2018 trendivärit ovat saapuneet jo pikkuhiljaa kauppojen hyllyille. Vaaleanpunainen ja vihreän eri sävyt näkyvät voimakkaasti talven trendiväreissä. Luonto inspiroi tänäkin vuonna trendejä ja sen huomaa luonnollisisten sävyjen tullessa taas sisustukseen näkyvemmin. Punertavat lämpimät sävyt, tumman punainen, laventeli, ruskea, toffee ja beige ilahduttavat niin kattaustekstiileissä kuin astioissakin. Vastapainoksi luonnollisuudelle musta ja lähes kirkkaan sininen tuo konstrastia ja kehystää muita värejä olemassaolollaan.

Materiaalit ja kuosit 2018

Luonnollisessa kattauksessa suositaan tekstiilinä pellavaa ja puuta materiaaleina. Vaalea sekä hyvin tumma puu ovat trenditietoisen valinta kattaukseen. Näyttävyyttä kattaukseen saadaan käyttämällä rohkeasti samettia ja nahkaa, esim. pala samettikangasta pöytäliinaksi ja nahkanyörit lautasliinan ympärille kaunistamaan. Aurinkoista fiilista kattaukseen saadaan taas sademetsäteemalla, kasvi- ja kukkakuvioisilla tekstiileillä.

Kynttilat, kukat ja viherkasvit tuo kattaukseen persoonalliset viimeistelyn. Erityisesti voimakkaan kuviolehtiset kukat ovat nyt in ja kesällä nippu luonnon omia villiyrttejä, kukkia tai heiniä antaa kattaukseen kaunista silmänruokaa.  Lisää vielä myöhemmin näistä ideoista seuraavissa Koti ja kattaus- postauksissa.

koti ja kattaus Peggyn pieni punainen keittiö

Talven juhlakattaus

Kutsuin ystäviämme saman pöydän ääreen viettämään rentoa iltaa. Löysin kaapista vanhoja lautasia ja kulhoja, jotka olivat kuin luotuja 2018 trendikattaukseen. Valkoista ja vaalea metsänvihreää. Ostin vielä kaupasta kauniin vihreät pellavaliinat, pöytätabletit ja muutaman kynttilän. Muutamalla tekstiilillä sai melkein kuin  vahingossa trendikkään ja harmoonisen kattauksen. Ai niin, onhan viinilasit ovat myös uudet, ostin ne H&M Home– myymälästä. Kaapistani ei kertakaikkiaan löytynyt 4 ehjää punaviinilasia! Ruokabloggaajan viinilasivarasto on jotenkin huventunut Walesin Tikrun tiskatessa. Syytetään ja samalla kiitetään Tikrua, heh. Sain hyvän syyn ostaa vihdoinkin uudet.

Ai mitäkö sitten tarjosin vieraille? Tarjosin hampparit eli Pulled pork butty ja fenkoli-coleslaw salaatin kera ja jälkiruoaksi tein syntisen hyvää, tahmet toffee palat. Tahmeat toffeepalat pääsi jäätetön kaveriksi ja sitä varten piti kattaa mahdollisimman ISOT kulhot. Varmistuksen varmistus, että kaikki herkut vaan mahtuvat kulhoon. Makuyhdistelmä kun on sen verran ihana. Ruokakuvia ei tällä kertaa löydy, koska en kertakaikkiaan hokannut/muistanut ottaa ja hyvä niin. Joskus on virkistävää syödä ihan ilman sitä kameraakin. Terveisin pahatapainen ruokabloggaaja, jolla kamera on jo kasvanut puoliksi käteen.

2018 TRENDIVÄRIT

Eukalyptys

Rusetti lautasliina

Talven juhlakattauksen viimeistelin rusetti lautasliinoin, jotka taittelin pellavaliinoista. Rusetti lautasliinan taittelu on todella helppoa ja ne antaa kattaukseen rentoa hauskuutta. Rusetti lautasliinan tekemiseen tarvitaan tietenkin se liina, nauha ja hetki aikaa. Kurkkaa videolta miten helposti rusetti valmistuu.

Mites on, innostaako tämän vuoden trendit sinua? Entäs tuleeko sinun pöytään rusetti lautasliinat, sademetsä, kukkakuviot, nahka tai sametti? Ehkä voisin pitää Tarzan- pippalot seuraavaksi. Sademetsät pöytään ja nahka-asut päälle, ai kauheeta! Tätä asiaa nyt hetken mietittyäni ja mielikuvan kanssa, ei ehkä ihan paras ajatus.

Ihanaa, että mennään kohti kevättä. Luonnon omia vihreitä ja lämmittävää auringonvaloa odotellessa. Nähdään taas viikon päästä sisustuspuuhissa, silloin katse käännetään olohuoneeseen ja maistellaan ananasta.

-Peggy-

Talven juhlakattaus | Sisustustrendit 2018

Lue myös nämä

4 kommentit

Sari 7 tammikuun, 2018 - 9:33 pm

Oliko yhtään haasteellista kuvata sisustusta, ruoan sijaan? Koska pakko sanoa, että aivan ihanat ja tosi onnistuneet kuvat. Tosi kaunis kattaus ja ihana väri.

Peggy 9 tammikuun, 2018 - 12:26 pm

Kiitos Sari <3

Yllättävän vaikeaa ottaa kuvia. Yleensä rajaukset ruokakuvissani on paljon tiukempia ja nyt koitin saada koko kokonaisuuden kuvaan. Yli 200 kuvasta vain nämä kelpasi :D eli se kertoo jo jotain.... lisää harjoitusta ja pitää sanoa, että nautin.

Kototeko/Sanna 7 tammikuun, 2018 - 9:52 pm

Jee, tosi kiva uusi osio! Tykkään! Kiva oli jo tämä ekakin. Kaunis kattaus ja kuvat. Innolla odotan seuraavaa osaa. :)

Peggy 9 tammikuun, 2018 - 12:28 pm

Kiitos Sanna :) Olen innoissani, kun voin yhdistää blogiin muutakin sellaista mitä rakastan tehdä. Tosin nyt tuli ramppikuume uuden postauksen kanssa :D

Jätä kommentti