Etusivu Jälkiruoka Kukkaloistoa ja vapun herkut
Kukkaloistoa kattaukseen

Kukkaloistoa ja vapun herkut

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Kävin alkuviikosta työmatkalla Helsingissä ja silmiini osui kukkakauppa, joka oli täynnä kesäisen kauniita kukkia. Junassa istuessani olin yhtä hymyä, uuden upean kesäkimppuni kanssa. Kukkaloistoa ja vapun herkut mielessäni jatkoin kotimatkaa innostunein fiiliksin. Kotiin päästyäni inspiraatio lähti käsistä ja huomasin seuraavaksi olevani jo lähikaupassani, Ikeassa. Kärryihin päätyi räsymattoja, kynttilöitä, muutama värikäs lautanen ja laventeli. Ilman mitään järkevää ajatusta, koristelin vanhan ikkunaruudun sekä pöydän räsymatoilla, värikkäillä lautasilla ja yrteillä. Vanhat lasilamput löysin kuin sattumalta kaappejen uumenista ja ne sopivat kukkaloiston keskelle kuin nakutettu. Ruokahuoneeseen ilmestyi kuin itsestään emännän innosta kevätkattaus, joka sopii vapun alkavaan juhlintaan mainiosti. Tosin kukkakimppu ei sinne asti jaksa loistaa, saanpahan hyvän syyn iloita sitten toistamiseen.

Kaunis kesäkattaus

Kesäkukkakimppu

Kesäkattaus 2018

Kukkaloistoa ja vapun herkut

Naurattaa vieläkin, mitä yksi pieni kukkakimppu saa aikaan. Valtavan innostuksen ja inspiraation, joka taas saa aikaan aika moisen tunnevyöryn ja ilon tunteen. Kukkien tuoksussa oli varmaan jotain spessua, kun emäntäkin meni niin päästään pyörälle! En muista milloin olisin ollut jostain näin innostunut ja arkeenkin tuli ripaus juhlamieltä.

Kesäkattaus kynttilät

Kirppislöytö ja räsymatto

Ostin kirpputorilta tämän vanhan ikkunaruudun 5 € hintaan. Olen siirrellyt ikkunaruutua seinältä toiselle ja se ei ole mielestäni sopinut oikestaan minnekään. Kun laskin räsymaton lattialle, silmiini osui ikkunaruutu ja siitä se ajatus lähti. Leikkasin mattoa ruudun mukaan ja nakutin lopulta maton kiinni kehyksiin. Lopputulos oli hauska, iso ruudullinen täynnä värikästä mummolan tunnelmaa.

Ikkunan kehys

Väriä kattaukseen

Suosin yleensä ajatonta valkoista väriä lautasissa, mutta tänä vuonna olen alkanut silmäilemään muitakin värejä. Värit antavat ruuallekin uutta potkua ja silmänruokaa, joten nyt rohkaistuin ostamaan muutaman vaalean vihreän ja laventelin siniseen menevän ruokalautasen. Yhdistelmä oli raikkaan keväinen. Pitäisi vaan enemmän uskaltautua käyttämään muutakin kuin valkoista. Mitäs pidät yhdistelmästä?

Tunnelmallinen kesäkattaus

Vappun herkut

Vappuherkut mielessäni silmäilin pöytää ja ajatukset palasivat vappujuhliin. Tänä vuonna vappujuhliin teen uuden satsin Vadelma-minttusimaa ja donitsikakkua. Ehkäpä myös sitruunaisia vadelma-rahkamunkkeja tai mehevät munkkirinkelit. Vappupöydän kruunaa perinteeksi tullut kesän maukas perunasalaatti, se on ihan superherkkua! Onko sinulla jotain vapun ruokaperinnettä?

 

Vadelma-minttusima ja donitsikakku

Vappusima ja donitsikakku

 

Sitruunaiset vadelma-rahkamunkit

Sitruunaiset vadelma-rahkamunkin

 

Mehevät munkkirinkelit

vappumunkki

Lue myös nämä

4 kommentit

Sari 15 huhtikuun, 2018 - 3:28 pm

Oi miten kauniin värikäs kattaus. Tuo räsymattohan oli kuin tehty tuohon kehykseen ☺️
Mulla alkoi viime vuonna värikausi lautasissa. Vanhat valkoiset Arabiat alkoivat ollakin jo sen verran kuluneet ja monta mennyt vuosien varrella rikki, että oli hyvä sauma ostaa uusia.
Se on tullut todettua, että kalliit sarjat ei tähän huusholliin sovi. Ainakaan vielä. Siksipä on tullutkin hommattua arkikäyttöön paljon Ikeasta ja Stockmannin casa Stockmann sarjasta ?

Peggy 16 huhtikuun, 2018 - 2:21 pm

Kiitos Sari <3 len niin jo kevät tai pitäiskös tunnustaa, kesäfiiliksellä, että oksat pois :D

Olen mieltynyt räsymattoihin, vaikka omasta lattiasta niitä ei yhtään edes löydy :D Seinille niitä nostelesin. Casa sarjaa minulta löytyy tasan kaksi lautasta, jotka ovat tosi ihania olleet. Pitäisikin katselle, mitä on nyt valikoimissa. Täällä astiat ovat myös kovassa kulutuksessa. PItäisi useammin katsastaa niiden kuntoa, pikkasen pakkaa olemaan kuluneita ;)

Maria (is) Strong 15 huhtikuun, 2018 - 4:45 pm

Ihana tuo räsymatto taideteos. Upean näköistä muutenkin.

Peggy 16 huhtikuun, 2018 - 2:22 pm

Kiitos Maria <3 Räsymatot on minusta aivan ihania ja värikkäitä. Hassua kuitenkin, ettei niitä löydy minulta yhtään lattialta vaan seiniltä ja pöydiltä :D Pääasia, että niitä on.

Aurinkoa viikkoon!

Jätä kommentti