Etusivu Kasvisruoka Viikonlopun trendikäs dippilautanen
Crudité- lautanen

Viikonlopun trendikäs dippilautanen

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

OMG, viikonlopun trendikäs dippilautanen on taas täällä. Värikkään herkulliset ja runsaat dippilautaset ovat vallaneet jo monen sydämen ja niin myös minun kasari ajoista lähtien. Dippilautanen sopii viikonloppun napsipalaksi erinomaisesti, koska dippilautaselle saa pinota erimakuisia naposteltavia laidasta laitaan ja paljon. Täyteläisiä kastikkeita kaveriksi ja nautiskelemaan. Mikäs sen mukavanpaa kuin seurustella tai katsella telkkua ja dippailla siinä sivussa lempimakujaan. Yleensä dipattavat ovat vieläpä suht terveellisiä, joten dip, dip, dippaillaankos?

Viikonlopun trendikäs dippilautanen Crudité- lautanen

Dippilautanen tarjoiluehdotus

Dippilautasesta tulee itselle joskus hieman retro olo, koska dipattavat vihannekset on muisto nuoruuteni bilenaposteluista, joita tarjottiin melkein jokaisissa kotihipoissa. Dippilautanen on kulkenut matkassani kaikki nämä vuodet ja sama herkkulautanen on nykään meidän lastenkin suosikeissa. Dippilautanen tyhjenee aika hurjaa vauhtia, kun sellaisen kantaa esim. lasten syntymäpäiväjuhlien tarjottavaksi.

80- luvulla dippilautaselta löytyi yleensä porkkanaa, kurkkua ja kermaviilikastike kyytipojaksi. Nykypäivän dippilautaset ovat trendikkään värikkäitä, sesongin mukaisia ja hyvin runsaita. Lautaselta löytyy useimmiten klassikoiden lisäksi sen seitsemän sorttia ja kastikkeet päälle. Dippilautanen on tehnyt uuden tulemisen ja se onkin inspiroinut monia somemaailmassa. Kuvankauniit luomukset ovat kuin taideteoksia ja kulkevat nimellä Crudité Platter, joka tulee ranskalaisesta sanasta ”alkupala”. Tämä yksinkertainen ja helppo tarjottava on mielestäni paikkansa ansainnut klassikko. Tuoreet raaka-aineet, paljon kasviksia ja kastikkeita, ihan parasta!

Crudité

Dippilautanen

Valitse dippilautaselle omat ja seuralaistesi lempiherkut, vain mielikuvitus rajana. Kokeile esim. juureksia, vihanniksia, hedelmiä, marjoja, leipää, katkarapuja ja juustoja. Dippilautasen voi tehdä muutama tunti ennen tarjoilua valmiiksi, mutta suosin heti pöytään tarjoilua. Silloin kaikki raaka-aineet pysyvät rapsakoina ja raikkaina. Dippilautasen tekemiseen kannattaa ottaa ystävät/perhe mukaan. Yhdessä tekeminen on hauskaa ja siinä pääsee koko porukka vihannesten maailmaan. Usein varsinkin lapset innostuvat omista ”en tykkää”ruuista, kun niitä saa itse pilkkoa ja asetella lautaselle.

Salsa

Dippikastikkeet

Dippikastikkeiksi sopii niin suolaiset kuin makeatkin kastikevaihtoehdot. Hedelmille sopii vaikkapa suklaadipit, suolakaramelli ja kinuskikastike. Salsa, hummus, jogurtti- ja ranskankermapohjaiset kastikkeet ovat omiaan kasviksille.

Hummus

 

Viikonlopun trendikäs dippilautanen

tai siis meidän suosikit…..

 

  • porkkanaa
  • retiisiä
  • kurkkua
  • paprikaa
  • varsiselleriä
  • papuja
  • punajuurisipsit
  • curryperunat

 

dipit

 

 

Crudité- lautanen

 

Pssstttt….. curryperunat ja mangodipin resepti tulossa pian blogiin!

Lue myös nämä

2 kommentit

Karoliina 20 tammikuun, 2018 - 2:26 am

Kyssäkaali on myös iiiihana dipattava <3

Peggy 20 tammikuun, 2018 - 9:57 am

Uuuuuh, kiitos vinkistä :) <3 Menee heti kokeiluun!

Jätä kommentti