Etusivu Jälkiruoka Hyvän mielen kurpitsajuhla ja kurpitsamenu
Kurpitsajuhla

Hyvän mielen kurpitsajuhla ja kurpitsamenu

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Tänä vuonna perheemme viettää hyvän mielen kurpitsajuhlaa, jo perinteeksi syntyneen Halloween juhlien sijaan. Suomi-britti perheessämme on nimittäin ollut pitkä lapsiperheen halloween -juhlaperinne, joka katkeaa nyt ensimmäistä kertaa 20 vuoteen. Vuoden aikana perheessämme on tapahtunut asioita, jonka vuoksi päädyimme ennemmin hyvän mielen kurpitsajuhlaan kuin hitusenkaan pelottaviin juttuihin. Halloween -juhlamme ovat olleet aina lempeät ja lapsille suunnattu juhla. Siitäkin huolimatta kummitukset, kauhistuttavat kurpitsat ja muut örkkimörkit saavat pysyä nyt visusti piiloissaan. Mukavinta viime päivinä on ollut, että koko perhe suunnittelee innoissaan tulevia kurpitsajuhlia ja tunnelma on tarttunut ystäviinkin.

Kurpitsajuhla

Hyvän mielen kurpitsajuhla

 

Meidän juhla tulee koostumaan hyvästä kurpitsaisesta ruoasta, kauniista kattauksesta, omasta perheestä lapsineen ja lapsenlapsineen. Syksyinen pöytä koristellaan kynttilöillä, puun oksilla ja aidoilla kurpitsoilla.

Lapset saivat valita kaupan valikoimista oman kurpitsansa ja nyt ne odottavatkin jo valmiina pöydässä. Eilen fiilistelimme hieman etukäteen tulevaa hyvän mielen kurpitsajuhlaa testimenun kera. Valmistin kylmän syyspäivän iloksi ruokia, josta ei kurpitsaisia makuja puuttunut.

Kurpitsajuhla kattaus

Alkuruokana oli paahdettu kurpitsakeitto ja kyytipojaksi keitolle teimme lasten kanssa kurpitsasämpylöitä. Pääruokana spagettikurpitsaa texmex vivahteella. Jälkiruoksi aivan mielettömään mehukas ja niin herkullinen karamelli-kurpitsakahvikakkua, joka tehdään karamellisoidusta kurpitsasta. Lisäksi väkärsin tuplasuklaakeksipalleroita. Testimenu oli varsin maistuva ja kaikille kelpasi jokainen sortti.

Kurpitsajuhla

Testimenun jälkeen kaikki myhäilivät tyytyväisinä, mutta kuin yhdestä suusta lapset totesivat, että hyvän mielen kurpitsajuhliin pitää saada MUUMIONAKKEJA tai ainakin nauravia nakkeja. Hassun näköiset ja lempeän näköiset nakit kuuluvat siis tänäkin vuonna juhlaperinteisiin, siitä ei tingitä.

Itse tunnelma oli juuri sellainen mitä kaipasimme, ei mitään ylimääräisiä härpäkkeitä tai pelottavia juttuja. Näin on just hyvä. Ensi vuonna sitten uudet kujeet ja uusilla fiiliksillä, mutta sitä ennen vietämme vielä ne yhdet hyvän mielen juhlat pyhäinpäivänä. Tiedä vaikka näistä tulisi meidän uusi perinne.

Miten on, vietetäänkö teillä halloweenia, kurpitsajuhlaa, pyhäinpäivää tai jotain muuta? Millaisia perinteitä siihen kuuluu?

Peggyn pieni punainene keittiö kurpitsakeitto

Kurpitsakeitto - resepti

 

Hyvän mielen kurpitsajuhla – menu

 

Paahdettu kurpitsakeitto

Kurpitsasämpylät

Täytetty texmex – spagettikurpitsa

Karamelli-kurpitsakahvikakku

Suklaakeksipallerot

 

 

Lue myös nämä

Jätä kommentti