Etusivu Lifestyle Keittiöunelmia ja muutostöitä
Keittiöunelmia ja muutostöitä

Keittiöunelmia ja muutostöitä

by Peggy

Kaupallinen yhteistyö Liesikupu.fi & Thermex

Reilut kolme vuotta sitten haaveilin uudesta keittiöstä ja pitkän harkinnan jälkeen toteutimme minun keittiöunelmia punaiseen keittiööni. Teimme suuren remontin, jossa uudistimme  pienen seinällisen keittiön ns. avaraksi saareke tupakeittiöksi. Hyvästä suunnittelusta huolimatta muutamia  käytännön ongelmia alkoi tulla arjessa vastaan. Isoin harmitus oli uuden keittiösaarekkeemme reilunkokoinen liesituuletin, joka tuntui olevan aina tiellä. Liesituulettimen siivekkeet keräsivät myös lasipintaansa jo päivässä pölyä, jota oli vaikea saada pinnasta pois. Suuren kokoinen tuuletin alkoi lopulta ärsyttämään, koska se oli pölynkerääjä, visuaalisesti rohmu ja hallitsi pientä tilaa niin keittiön kuin olohuoneen puolella. Oli aika miettiä uudelleen keittiön muutostöitä ja tällä kertaa yhdessä liesituulettimien ammattilaisten, Liesikupu.fi ja Thermex kanssa. Lue täältä muutyön vaiheista.

Keittiö ennen muutostöitä

Keittiöunelmia ja muutostöitä

Toimiva ja tehokas liesituuletin on yksi tärkeimmistä asioista keittiössä. Se pitää keittiön ja samalla koko kodin ilman raikkaana, poistaen ruoanlaitossa syntyneet ylimääräiset hajut ja rasvat ympäriltäsi. Itse en ymmärrä teknisistä asioista sen enempää, mutta ilmanlaadusta ruoanlaiton yhteydessä senkin edestä. Sen vuoksi toivoin keittiööni liesituulettimen tehopakkausta, joka toimii arjessa moitteettomasti eikä pelästy samanaikaisesti neljää päällä olevaa kattilaa tai pannua. Tehokkuuden lisäksi toivoin mahdollisimman huomaamatonta ja visuaalisesti kaunista tuuletinta.

 

Keittiöunelmia ja muutostöitä

Keittiö muutostöiden jälkeen

Liesikupu.fi

Selatessani kuvastoja sekä nettisivustoja, mieleeni jäi monta kysymystä, juurikin niiden teknisten asioiden vuoksi. Onneksi apu oli lähellä ja sain heti vastauksen mieltäni askarruttaviin kysymyksiin. Liesikupu.fi on Suomen johtavin liesituulettimien erikoiskauppa, joka auttaa löytämään juuri oikeanlaisen liesituulettimen. Jokaiseen keittiöön löytyy taatusti sopiva mallin, olipa keittiö tai ilmanvaihtojärjestelmä millainen tahansa tai etsitpä sitten mustaa kattotuuletinta tai vaikkapa liesitasoon integroitavaa mallia.

Kattoliesituuletin Thermex Passat

Liesikupu.fi neuvoilla päädyimme valkoiseen integroituun kattoliesikupu Thermex Passat -malliin. Kattoliesikupu Thermex Passat on tarkoitettu huippuimureille, joka meillä juurikin on. Mallissa on tuulettimen lisäksi energiaa säästävä LED-valaistus, joka antaa lisävalaistusta ruoanlaittoon. Siinä on myös mahdollisuus liesituulettimen automaattiseen ohjaukseen keittotason käytön mukaan. Meillä kaukosäädin on käytössä, kun tarvitsen lisätehoa ruokaa laittaessa tai kun kaipaan lisävalaistusta.

Jokaiselle jotain, Thermex ja liesituulettimien vaihtoehdot

Thermex on tanskalainen perheyritys, joka on jo yli kuudenkymmenen vuoden ajan kehittänyt asuinrakennusten keittiöilmanvaihdon ratkaisuita. Vuodesta 1958 alkaen Thermex on suunnitellut ja tuonut markkinoille osuvasti eri aikakauden trendeihin ja kysyntään soveltuvia tuotteita. Thermexin visio on tehdä keittiöilmanvaihdosta yksinkertaista niin, että sinä voit sisustaa kotisi tyylikkäästi ja oman maun mukaisesti. Omaa liesituuletinta katsoessani, olen niin samaa mieltä tästä visiosta.

Thermex liesituulettimet ja liesikuvut ja niihin liittyvät oheisratkaisut ovat tuttuja kuluttajille niin Thermexin kotimarkkina-alueella Tanskassa, kuin myös Espanjassa, Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa, maissa joissa Thermex on tällä hetkellä edustettuna.

Thermex liesituulettimet ja liesikuvut ovat laadukkaita, tyylikkäitä ja ne pitävät keittiön sisäilman raikkaana. Thermexin tuoteportfolion vahvuutena on sen laajuus. Thermex onkin kehittänyt ”Thermex-Link” –konseptin, joka osoittaa sen miten eri ratkaisut ovat linkitettävissä toisiinsa. Lähes kaikki Thermex liesikuvut on mahdollista saada kaikkiin eri ilmanvaihtojärjestelmiin. Olipa kyseessä ulkonäöllisesti tai asennus tavaltaan mikä tahansa malli, saat sen juuri siihen ilmanvaihtojärjestelmään, joka sinun kodissasi on käytössä.

Liesituulettimien vaihtoehdot

  • Liesituulettimet omalla moottorilla (liitäntä ulos menevään poistokanavaan tai asennus huonetilaan kierrättäväksi aktiivihiilisuodattimella varustettuna)
  • Huippuimuria ohjaavat liesikuvut (Yhteensopivia kaikkien pientalojen huippuimureiden kanssa, niin 1-vaihe AC-huippuimurit kuin uudet EC-moottorilliset huippuimurit)
  • Liesikuvut ilmanvaihdon ohjaukseen/tehostukseen (Katolla huippuimuri, jota ohjataan liesikuvusta ja se poistaa ilmaa liesikuvun lisäksi myös asunnon muista tiloista. Samat liesikuvut soveltuvat myös ohjaamaan 1-vaihe AC-puhaltimilla varustettuja LTO-laitteita)
  • Liesikuvut keskitettyyn ilmanvaihtojärjestelmään (Kerrostalojen keskitetty ilmanvaihtojärjestelmä. Liesikuvussa on tällöin sähkötoiminen tehostusventtiili, jonka käyttäjä voi avata ruoanlaiton ajaksi ja imu keskittyy liesikuvulle. Tehostusventtiilin aukiasennosta on mahdollista saada tilatieto ulkoiseen kytkentäpisteeseen)
  • Liesikuvut hajautettuun ilmanvaihtojärjestelmään (Asunnossa on LTO-laite, joka hoitaa asunnon ilmanvaihtoa. Liesikuvussa on tällöin sähkötoiminen tehostusventtiili, jonka käyttäjä voi avata ruoanlaiton ajaksi ja imu keskittyy liesikuvulle. Tehostusventtiilistä on mahdollista saada tilatieto LTO-laitteelle. LTO-laitteen puhaltimien nopeudensäätö LTO-laite valmistajan omalla ohjauspaneelilla)
  • Lisävarusteet mm. Trigger moduuli (ilmanvaihdon tasapainotus, silloin kun liesituuletin/liesikupu on käytössä), Top Link –moduuli (liesituulettimen automaattinen toiminta keittotason mukaan), Thermex Plasmex –suodatin (nykypäivän suodatusratkaisu huonetilaan kierrättäviin liesituulettimeen, puhdistusteho jopa 96,5% ja käyttöikä jopa 10 vuotta ilman huoltotoimenpiteitä).

Käytännön kokemukset

Thermex Passat liesituuletin on ollut käytössä nyt reilut 2kk ja enkä voisi olla tyytyväisempi! Malli toimii moitteettomasti ja on aivan huippu. Toiminta ja ulkonäkö iso 10 +. Ennen joulua tuuletin joutui erityisen kovaan käyttöön ja lopputulos oli ilahduttava. Projektin alussa hieman mietitytti, voiko noin ylhäällä oleva kattotuuletin ottaa kaikki ylimääräiset hajut kiinni ja ensimmäisten päivien jälkeen sain lopettaa epäilyni. Kattoliesituuletin on unelma. Kaunis, käytännöllinen ja tehokas. Tuntuu, kuin kotiin olisi tullut paljon lisäneliöitä ja kaikki vain pelkästään tuulettimen ansiosta. Kattoliesituulettimen puhdistus on helppoa. Emännän jakkaralla ylös, tuulettimen kansi auki, rasvasuodattimet pois ja pesu. Samalla saa vähän taukojumppaa ja tuntee itsensä pidemmäksi. Jos joskus muutamme, tahtoisin ehdottomasti samanlaisen uuteen kotiini. Olen enemmän kuin tyytyväinen ja voin hyvillä mielin suositella tuotetta.

Keittiöhana

Tuulettimen lisäksi kaipasin keittiöön jotain pientä piristystä. Sellaista, mikä olisi helppo toteuttaa ja nopeasti. Olen muutaman hetken ihastellut mattamustaa keittiöhanaa. Kolme vuotta sitten niitä ei ollut vielä markkinoilla helposti saatavilla, mutta nyt on. Uusin keittiön piristys Damix silhouet keittiöhana matt black  löytyi Lvi-kauppa.fi:n valikoimista. Musta hana antaa kivaa kontrastia punaiselle tai valkoiselle seinälle. Mattamusta hana on ollut helppokäyttöinen lapsienkin käsissä ja sormenjäljet eivät ole mielestäni tarrautuneet varteen kiinni niin helposti kuin meidän edellisen, kromihanan. Asennus kävi hujauksessa ja siinä se nyt komeilee.

Olen enemmän kuin tyytyväinen punaisen keittiön muutostöihin. Pienet asiat tekivät lopulta suuren eron ja se vaikuttaa koko perheen yhteisiin puuhiin. Pieni remontti -into jäin päälle, mutta älkää kertoko sitä Walesin Tikrulle….. jos jotain pientä.

♥ Nyt kelpaa taas kokkailla hyvällä mielellä, joten uusia reseptejä luvassa ♥

-Peggy-

Lue myös nämä

4 kommentit

Sari 13 tammikuun, 2020 - 8:46 pm

Teillä on niin kaunis ja tyylikäs keittiö ja tuo liesituuletin ja keittiöhana kyllä viimeistelivät koko kokonaisuuden.

Peggy 15 tammikuun, 2020 - 9:13 pm

Olen niin tyytyväinen keittiööni. Nyt on tilaa ja avara, eikä pölynkerääjääkään missään. Todella onnistunut muutostyö <3

Nanna 14 tammikuun, 2020 - 12:58 pm

Mun liesituuletin on susi. Kovaääninen ja tehoton. Tai sitten mun palohälytin on vaan niin herkkä. Tai mä oon liian kova käristämään. Mutta hirveesti ei hutsi silakoita paistaa… vaikka nitä rakastankin…

Peggy 15 tammikuun, 2020 - 9:15 pm

Miten olisi uusi tuuletin? Pääsisit silakan paistopuuhiinkin urakkkahommmalla. Vanhan kanssa jotenkin vielä eleli, mutta kun sai uuden, tajusin, et miksi en ole jo aiemmin vaihtanut.

Jätä kommentti