Etusivu Jälkiruoka Veriappelsiinikiisseli aidosta hedelmästä
Aurinkokiisseli

Veriappelsiinikiisseli aidosta hedelmästä

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Veriappelsiinikiisseli aidosta hedelmästä on ihanan makuinen ja pirteän raikas jälkiruoka, joka vie melkein kielen mennessään. Vastapuristettu kauniin punainen veriappelsiinin mehu sopii erinomaisesti kiisselin makupariksi, tuoden hyvää hapokkuutta ja samalla hentoista makeutta jälkiruokaan. Fiinimpään menoon veriappelsiinikiisselin kanssa voi tarjota esim. sokerilla, vaniljasokerilla ja kardemummalla maustettua kermavaahtoa. Itse lusikoin kiisselin melkein suoraan kattilasta ja sellaisenaan. Aidosta hedelmästä tehty kiisseli on niin herkullista ja helppo valmistaa, että viikonloppuna puristellaan taas muutama sesongin hedelmä. Veriappelsiinikiisseli on muokattu versio lapsuuden suosikistani, aurinkokiisselistä. Kuka muistaa?

 

Aurinkokiisseli

Veriappelsiini, sesongin hedelmä. Ole sinäkin!

Lähikaupassa oli veriappelsiinit tarjouksessa ja innostuin niin, että hedelmäpussikin siinä tohinassa repesi pohjasta liiasta painosta. Ei siis auttanut muu, kuin aloittaa alusta ja lopulta minulla oli kolme eri hedelmäpussia, yksi revennyt pussi ja monta kertaa paineltuja hintalappukoodeja käsissäni. Hedelmät päätyivät kotiin, osa pääsi mehuksi, osa kiisseliin ja osa syötiin sellaisenaan.

Seuraavana päivänä oli lapsen arviointikeskustelu. Aamu oli jotenkin oudon kaoottinen niin lasten kuin Tikrunkin kanssa. Lopulta pääsin keskusteluun ja hieman myöhässä. Istuin pulpetin takana nolon oloisena myöhästymisestäni ja korjasin hameeni helmaa paremmin istuttavaksi, kunnes huomasin helmassa veriappelsiinipussista tarrautuneen koodihintalapun. Yritin vaivihkaa nyppiä lappua pois, kunnes ihmettelin, mitä muuta hameestani lepattaa. Sehän oli 3x pesuohjeetlappu. Vielä siinä kohtaa en tajunnut, miten nekin nyt voivat olla näkyvissä, kunnes puna alkoi nousemaan poskille. Minun koko hame oli väärinpäin, saumat ulkona ja hintalapulla koristeltu. Alkoi hymyilyttää ja lopulta mietin, no ainakin olen sesongissa, koska veriappelsiinit ja eikö ne saumat ulkona vaatteissa ollut jossain vaiheessa muotia. Ei muuta kuin nenä kohti uusia sesonkeja …

 

Aurinkokiisseli

 

Veriappelsiinikiisseli aidosta hedelmästä resepti

4:lle

 • 1 l veriappelsiinimehua/ noin 5 isoa veriappelsiinia
 • 5 rkl perunajauhoja
 • 1/2 dl sokeria tai oman maun ja hedelmän mukaan
 • 1/2 dl ruokosokeria
 • 1 veriappelsiini koristeluun

 

 1. Purista veriappelsiinit mehuksi ja kaada mehu kattilaan.
 2. Lisää joukkoon perunajauhot ja sekoita, kunnes jauhot liukenevat mehuun.
 3. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehahtaa ja saostuu.
 4. Lisää sokerit, sekoita ja anna kiisselin pinta pulpahtaa muutaman kerran.
 5. Siirrä kattila levyltä ja jäähdytä hetki.
 6. Kuori sillä aikaa veriappelsiini. Poista lohkoista kalvot ja paloittele.
 7. Annostele kiisseli kulhoihin ja ripottele appelsiinin paloja päälle. Tarjoile.

 

Kokeile myös aurinkokiisseliä!

Peggyn pieni punainen keittiö Instagramissa 

Lue myös nämä

Jätä kommentti