Etusivu Arkiruoka Kansallinen kalakeittopäivä ja parhaat kalareseptit
Kalakeitto lohikeitto

Kansallinen kalakeittopäivä ja parhaat kalareseptit

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Tänään 13.2 vietetään kansallista kalakeittopäivää, mikä on mielestäni aivan upeaa! Kalakeitto on niin hyvää ja kaikki kalaruoat muutenkin. Kalakeitto ovat meidän perheessä suosituin keittoruoka hyvän maun ja täyteläisyytensä ansiosta. Kalakeiton kanssa pitää yleensä saada pala ruisleipää ja se on siinä. Yksinkertaisesti  hyvää ja bonuksena tulee vielä kalan terveellisyys, joka hellii sydäntä ja koko kehoa. Kalaa kelpaa syödä monta kertaa viikossa. Helpoiten kalakeiton tekee tuoreesta kalasta, kasviksista ja liemikuutiosta. Ihan parasta kalakeitto on silloin, kun keiton tekee kalan omaan liemeen ja lisää kyytipojaksi hieman kermaa. Kermainen kalakeitto….. ai että, tässähän tulee nälkä. Eiköhän laiteta keitot porisemaan ja vietetään makoisa kalakeittopäivä!

Kalakeitto lohikeitto

 

Kalakeiton lisäksi kaikki kalaruoat maistuu hyvältä. Kala valmistuu yleensä niin nopeasti, että se on pikaruokaa parhaimmillaan. Kala ei kaipaa edes voimakkaita mausteita seurakseen, yleensä suola ja pippuri herättelee jo kalan maun juhlallisesti esiin. Keräsin kalareseptejeni parhaimmistoa satunnaisessa järjestyksessä, joista tykkään. Toivottavasti reseptit inspiroivat myös sinua.

 

Parhaat kalareseptit

 

Loimulohipasta

-Todellista rakkausruokaa parhaimillaan

Helppo loimulohipasta

 

Juhlava lohipata

–  Mehukas lohi ja valkoviinilla maustettu liemi on sen salaisuus

kalapata

 

Lohitacot

– Rentoa viikonloppuherkkua

Herkulliset lohitacot

 

Lohi-salaattiwrapit

– Kevyttä ja pirteää

 

Fish and chips

– Herkullinen brittiklassikko, joka saa suun maiskumaan

 

Mantelikala

-Kasariklassikko joka toimii aina, vuosista viis

 

Ahvenburger

– Terveellistä viikonlopun suolapalaa ruissämpylällä

 

Silakkapihvit

– Helppo kotiruokaklassikko, joka maistuu muusin kanssa huisin hyvältä

 

Kokonaisena grillatut ahvenet

–  Grilli kuumaksi ja herkuttelemaan

Kokonaisena grillattu ahven

 

 

Olen mielissäni, kun olen saanut tehdä Hätälä Oy; n kanssa kalaisaa yhteistyötä viime vuodesta lähtien. Siinä ajassa on tullut opittua paljon kalasta, sen laadusta ja vastuullisesta pyynnistä. Lapsuudessani istuin yksinäni ongen varressa tunteja, rakastin kalastamista. Saalista tuli harvoin, mutta se ei harmittanut. Äidin tekemät eväät taisi olla se tärkein juttu minun onkireissuillani ja luonnossa samoilu. Nykyisin tulee harvoin mentyä itse enää kalaan, mutta onneksi kaupasta löytyi tuoreet saaliit. Ilolla siis jatketaan tästäkin edes kalaruokien herkuttelua. Onko sinulla jotain kalasuosikkiruokaa ja vietätkö itse kansallista kalakeittopäivää?

*Lisää kalaisia reseptejä löytyy mm. Hätälän sivuilta, joten kannattaa kurkata sinnekin.

Lue myös nämä

Jätä kommentti