Etusivu Joulu Joulun herkulliset ruokalahjat
Joulun ruokalahjat

Joulun herkulliset ruokalahjat

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Joulun herkulliset ruokalahjat ovat hyvin toivottuja ystäväpiirissäni. Jokainen ruokalahja on tehty rakkaudella ja saajaansa ajatellen. Saaristolaisleipä on jo odotettu joululahja klassikko sekä monet hillot, jotka maistuvat niin juustojen, puuron ja jälkiruokien kanssa. Erityisesti persimonhillo ja paholaisen hillo sopivat joulun ruokalahjoiksi. Persimon on sesongin hedelmä ja paholaisen hillo maistuu vuodenajasta riippumatta. Juomat, kuten mustikka-ja puolukkaglögi maistuvat talven viileinä päivinä. Puhumattakaan itse tehdyistä makeisista. Riisimurokarkit, joulufudge, salmiakkitoffee ja Rocky  Road saa suun maiskumaan. Piparikranssi sekä postauksen lopussa oleva lakritsakranssi ovat myös hyvän maun lisäksi kaunista katseltavaa.

 

Joulun ruokalahjat

Joulun herkulliset ruokalahjat

Listasin alle suosituimmat ruokalahjat, jotka säilyvät hyvin ja ovat läheisteni suosiossa. Listaus on summamutikassa tehty, koska en osaa päättää, mikä on herkullisin ruokalahja.

 

  1. Taatelikakku (kuva, Juhlaruokakirja)

 

2. Mustikkaglögi aidoista marjoista (Kuva, Juhlaruokakirja)

 

3. Granaattiomenaglögi

Jouluglögi

 

4. Saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä

 

5. Riisimurokarkit

 

6. Englantilainen hedelmäkakku

 

7. Paraisten piparkakut

 

8. Lakukranssi

Juhlaruokakirja

Lakukranssin resepti on uudesta Juhlaruokakirjastani, jota voit tilata edulliseen hintaan Adlibriksen sivuilta tai ostaa esimerkiksi Prismoista. Kirjassa on oma iso osio joululle sekä eri teemalla olevia juhlia koko vuodelle.

 

Lakukranssi

Lakukranssi on lakritsanystävän unelma lahja. Tuoreista pehmeistä lakritsoista ja metallisesta kranssipohjasta syntyy helposti herkullinen yllätys, josta makua ei puutu. Valitse lakritsa, jonka paloissa on keskellä reikä valmiina sekä metallikranssipohja, mistä saa renkaan auki ja lukittua. Näin lakritsan pujottelu sujuu helposti kranssiin. Kransseja löydät askartelukaupoista sekä kukkakauppiailta.

 

1 pieni kranssi

  • 250 g tuoretta vanhanajan lakritsaa
  • 1 metallinen kransipohja, josta saa lukituksen auki
  • silkkinauhaa

 

  1. Pujota lakritsat metalliseen kranssipohjaan ja sulje lukitus.
  2. Sido kaunis rusetti ylös lukkokohtaan. Pakkaa salmiakkikranssi esimerkiksi sellofaaniin.

 

Oikein hyvää ja ihanaa joulun odotusta!

-Peggy-

 

Peggyn pieni punainen keittiö Instagramissa 

 

Lue myös nämä

Jätä kommentti