Etusivu Viikonloppu Juhannusmenu kaikilla herkuilla

Juhannusmenu kaikilla herkuilla

by Peggy

Minulta kysyttiin muutama päivä sitten twitterissä, onko perheemme juhannusmenu trendikäs, perinteinen vai helppo? Hetken mietittyäni, totesin sen olevan sekaisin juhannuksesta menu eli kaikkea sitä. Trendikästä, perinteistä ja eritoten helppoa.

Trendikäs, perinteinen ja helppo juhannusmenu

Juhannusaaton perinteiden mukaan keitän aamulla kattilallisen uusia perunoita. Perunoista valmistetään kesän maukasta perunasalaattia.  Ilman perunasalaattia ei tule juhannus vaikka kuinka yrittäisi, eikä moni muukaan kesäviikonloppu. Uudet perunat sopivat niin mainiosti perunasalaattiin. Iso pala ruisleipää ja päälle paljon perunasalaattia. Yksinkertaisia makuja ja niin hyvää! Oletko koskaan kokeillut?

Päivällä keitellään grilliherkkujen kanssa perunoita toinen kattilallinen. Tikru virittelee grillin lämpiämään jo aikaisin päivällä. Juhannuksena grilliin sujahtaa bataattiviipaleita, paprikoita, katkarapuja, kokonaisia ahvenia, grilliavartaita tortilloiden kera ja tahmeita broilerpaloja. Kesän sesonkisalaatti sekä sinihomejuusto-coleslaw kuuluu myös juhannuspöydän anteihin perunasalaatin lisäksi.

Paholaisen hillo on ihan must juhannuksena. Hillossa on ainoastaan yksi ongelma, se loppuu aina liian nopeasti! Paholaisen hillo on yksi blogin suosituimmista resepteistä, eikä ihme. Hillo sopii kotiruoan, grilliruoan ja jopa jäätelön seuraksi.

Jälkiruoaksi kepeää sesongin marjoista- ja hedelmistä sitruunaliemellä oleva salaatti. Ihanaa, kun kotimaisia marjoja on tullut jo kauppoihin. Juomaksi itsetehty mocktail eli sitruuna-laventelilimonadi ja jos yöllä alkaa vielä tehdä huikopalaa mieli, pala silliä ja uusiaperunoita pelastaa taatusti tilanteen.

 

Trendikästä – Grilliin sujahtaa kasviksia, kalaa ja lähiruokaa. Juomaksi mocktaileja.

Perinteistä –  Juhannuspöydän klassikkoa, kesän maukasta perunasalaattia pitää saada.

Helppo – Juhannuksena nautitaan perheen ja ystävien seurasta, ei keittiön.

Ihanaa juhannusviikon tunnelmaa just sulle! Jos vielä mietit juhannusmenua, tässä minun kesäisen trendikkäät, perinteiset ja helpot juhannusmenuvinkit!

Juhannusmenu

 

Sitruuna-laventelilimonadi

Sitruuna-laventelilimonadi

 

Kesän maukas perunasalaatti

 

Kesän sesonkisalaatti

Kesän sesonkisalaatti

 

Kokonaisena grillattu ahven

Kokonaisena grillattu ahven

 

Grillatut katkaravut

 

Grillivartaat ja helpot tortillat

Grillivartaat ja helpot tortillat

 

Tahmeat broilerpalat ja sinihomejuusto-coleslaw

 

Paholaisen hillo

 

Grillatut bataattiviipaleet

 

Kesäinen marja-hedelmäsalaatti sitruunaliemellä

Lue myös nämä

2 kommentit

Minna - Ku ite tekee 21 kesäkuun, 2017 - 2:54 pm

Ihania ideoita! Mä joudun tänä juhannuksena tyytymään vain muiden juhannusruoka fiilistelyihin, sillä oma juhannus menee matkatessa Lapista takaisin kotiin. Varsinaisen aaton vietämme hotellissa Oulun korkeudella. Eli valmiiseen pöytään mennään. Ensimmäisen kerran näin! :)

Peggy 21 kesäkuun, 2017 - 5:37 pm

No arvaa! Me lähdetään yllärireissuun, joten meidänkin juhannusruokasuunnitelmat vaihtuu…. Saas nähdä kuinka kauan me istutaan autossa :D

Jätä kommentti